POSLE IZJAVE TOME FILE, MORAO DA REAGUJE I DAČIĆ: Dok sam na čelu SPS sprovodiće se moja politika!

Autor: Republika

Vesti

19.10.2021

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić reagovao je nakon istupa narodnog poslanika iz redova socijalista Tome File poručujući da će ta partija na predstojećim izborima imati koordinisan nastup sa Srpskom naprednom strankom.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ivica Dačić

Kao što je Republika već pisala, Fila je obraćajući se Vesni Rakić Vodinelić u emisiji na TV N1 poručio "da izađu na izbore i sruše Vučića i bićemo sa vama u vladi ako treba", zbog čega je morao da se oglasio i šef socijalista.

- Dok sam ja predsednik SPS sprovodiće se politika za koju se ja zalažem. Svaki drugačiji pristup podrazumeva da prvo mene promene sa tog mesta, a pošto se to neće desiti znači ovo što sam ja rekao, a to je zajednički nastup sa SNS i Aleksandrom Vučićem, jer smatramo da je to u interesu Srbije - rekao je Dačić odgovarajući na pitanje da li je stav Tome File lični ili stav SPS-a.

Dačić je ponovio da je njegov stav jasan.

- Moj stav je više puta istican, a to je da ja smatram da treba da imamo zajednički nastup na sledećim izborima, a to znači da imamo zajedničkog predsedničkog kandidata, a to opet znači podrška Aleksandru Vučiću kao zajedničkom kandidatu zato što mislim da je dobro radio svoj posao - rekao je Dačić.

Istovremeno, smatram, kaže Dačić, da ako imamo zajedničkog predsedničkog kandidata da razgovaramo o formiranju i da imamo i zajedničku izbornu listu za vanredne parlamentarne izbore i za grad Beograd.

- Mi smo imali sastanak sa najvišim rukovodstvom SNS, razgovarali smo o tome, pozitivno ocenili našu saradnju, dogovorili se da nastavimo našu saradnju i na izborima I posle izbora tako da svako ko iznosi drugačije stavove može da radi samo u svoje ime - istakao je Dačić.

Kako je rekao, ima onih koji misle drugačije, ali svi moraju da vode računa šta je stav stranke i da ga poštuju.

Vučić: Ne bi im bilo prvi put

Na šokantnu izjavu Tome File reagovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Svaka partija ima pravo da radi ono što misli da je dobro za njih, što smatraju da je njihov interes, ja nemam ništa protiv toga, za mene je važan rezultat. To je sve demokratski, legitimno, ne bi im bio prvi put i 2008. su to uradili. Meni je važno da to mi nismo uradili - kazao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pera

21.10.2021 07:55

Odakle ta luda ideja Tome File ???????? Tomo, dali si pri zdravoj pameti ?????