EVO ZAŠTO NE PLJUJEMO VUČIĆA! Odgovor listu Danas i svim hejterima

Autor: Republika

Vesti

15.10.2021

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević odgovorio je niskotiražnom tabloidu Danas zbog čega naš list ne piše kritički o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Republika

Foto: ST/P.Divac

Glavni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević

Novinarka tabloida Danas, glavnog propagandnog glasila Dragana Đilasa, poslala mi je pitanje: "Da li ste imali kritički tekst o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću?"

S obzirom na to da je novinarka glavni jastreb tajkunsko-političkog glasila i osoba koja do sada nije uspela da pusti nijednu moju izjavu u celosti, i pored obećanja, moram da odgovorim na ovaj način:

- Vidim da je Srpski telegraf već dugo na udaru zato što podržava politiku Aleksandra Vučića. Znam da bismo od zlog tabloida preko noći došli do heroja samo da se na našoj naslovnoj strani u negativnom kontekstu nađe predsednik države. Već sam to prolazio u jednom tabloidu koji je, kad je krenuo u biznis - politički rat sa aktuelnom vlašću, dobio lepu podršku upravo onih koji su se pre toga i posle toga zvanično gadili tog tabloida i vlasnika.

Ali to govori o jednom kontinuitetu licemerstva bogomdanih medijskih intelektualaca koji su mahom do sada radili ništa, otkrili ništa... Već su svoje političke stavove, iznošene po nedeljnicima, tabloidu Danas naplaćivali po stranim ambasadama. Evo i dok gledamo terora nad Srbima s Kosova zbog šverca plazma keksa, potpomognut Britancima, neki ti moralni inkvizitori ćute. Zašto? Nisu videli policijsku represiju, prekomerenu upotrebu sile? Ne, nego im ista ta britanska vlada puni džepove, faktički usta.

E sad, šta je problem, zašto smetamo mi, režimski tabloidi? Zato što se ne priključujemo grupi zapadnih megafona u napadu na Vučića. Zato što nismo napadali Vučića zbog ekonomije? Lično sam pisao na stotine tekstova sa sličnom tematikom pre dolaska Vučića: divljanje kursa, ugrožena isplata penzija, štrajkovi radnika zbog desetina neisplaćenih zarada, pljačkaška privatizacija, nerešeni problemi preduzeća u restrukturiranju...

Žao mi je, ali mi iz Srpskog telegrafa nismo ni slepi ni gluvi. Vidimo koliko se uradilo, videli smo da je Vučić bio jedini koji je smeo da sprovede fiskalnu konsolidaciju, da na svoju političku štetu uđe u smanjenje plata i penzija. Svi ostali su ih povećavali pred izbore. O tome šta je sve izgrađeno, ne bih imao vremena da nabrajam. Da ga napadamo zbog spoljne politike?

Što Srbija ima dobre odnose sa Kinom i Rusijom. Što je Srbija zbog svojih prijateljskih odnosa mogla pre mnogih sila da dobije respiratore, vakcine... Što smo eneregetski stabilnija zemlja. Ili pak što danas imamo nikad bolje odnose s Nemačkom, pa su svi hejteri bili na aparatima kad je frau Angela javno pohvalila Vučića. Daleko bolji odnosi sa SAD, Francuskom...

Da ga napadamo da će izdati Kosovo iako nijednim svojim potezom ne da nije hteo da ga izda nego je Srbiju učinio jačim pregovaračem u Briselu. Mada, da ne dužim dalje, njima smeta što smo za proteste Jedan od pet miliona pisali da su Đilasovi, dok su kolege iz lista Danas, recimo, govorile da su građanski, nepolitički, pa su i sami učestvovali u njima, kao i još neke Mulitikom kolege. A same vođe protesta su otkrile ko je vukao konce. Ili možda zato što nismo pustili u toku istrage iskaz koljača i mafijaša Velje Nevolje i Mareta, koji je jasno motivisan, a to je da se napravi šteta, politička, čoveku koji je najzaslužniji što su te ubice u zatvoru.

Nećemo da napadamo nekog samo zato da bismo se dodvorili Zapadu, pojedinim opozicionim liderima. Nećemo da ćutimo na lopovluke nosilaca najviših funkcija prethodne vlasti, kao što sada ne štedimo mnoge ni iz ove koji su očigledno kršili zakone, radili protiv javnog, ali i nacionalnog, interesa.

Mi ne želimo da budemo profesionalci kao kolege iz Danasa. Primera radi, imamo neobičnu situaciju oko profesionalizma ovog lista. Njihov urednik na televiziji svog vlasnika kaže da je Đilas davao pozajmice i izbegavao porez. Zar to ne bi bila naslovna lista koji uređuje? Ne, u njegovom, tj. Šolakovom, tabloidu ni reč. I naravno da neće biti negativne reči o Đilasu. Ima 619 miliona razloga za to. Mi smo bar iskreni, čitaoce ne dovodimo u zabludu. Imamo svoju uređivačku politiku i nikakve pretnje krivičnim prijavama, napadi iz drugih medija neće uticati da se ona promeni. Džaba krečite!

Urednik dnevnog lista Srpski telegraf
Milan Lađević

Republika

Foto: Printscreen

Prepiska glavnog urednika Srpskog telegrafa Milana Lađevića i novinarke lista Danas

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Srđan

15.10.2021 12:08

Svaka čast !

Dama bez blama

15.10.2021 12:28

Djilasovci rade isto manje-vise svugde. Propala je to prica, odavno.

Milica

15.10.2021 15:02

Ne zivim u Srbiju i mozda nemam prava da bilo sta kazem? Volim,postujem i veoma cenim Presednika Srbije Aleksandra Vucica:)) A.Vucic je najbolji Presednik svih vremena koji voli svoju zemlju Srbiju i sav narod koji zivi u Srbiji:)))