KURTI HOĆE RAT, SPREMA NOVI NAPAD NA SRBE! Obaveštajci imaju informacije: Esktremisti ne odustaju od udara na sever Kosova!

Autor: Republika

Vesti

15.10.2021

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanci s Kosova predvođeni Aljbinom Kurtijem planiraju novi udar na Srbe!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti planira novi napad na Srbe

Lažni premijer lažne države Aljbin Kurti namerava da ponovo napadne Srbe na severu Kosova! Prema informacijama srpskih obaveštajaca, oni za sutra planiraju novi udar na Srbe.

Kosovska policija i specijalna jedinica ROSU uveliko kuju planove da još jednom krenu na sever pokrajine. Kurtijev plan je, da pred lokalne izbore na Kosovu, koji su zakazani za nedelju 17. oktobar, izazove nove incidente i izvrši nasilje nad Srbima.

- Aljbin Kurti će najverovatnije sutra ponovo poslati ROSU na sever. Posle onih napada u sredu, kada su pokušali da demonstriraju silu bojevom municijom, gumenim mecima, šok bombama i prolivanjem srpske krvi na ulicama, oni nemaju da se zaustave. To im je skupljanje poena pred lokalne izbore u nedelju, a dodatno ih ohrabruje i to što su izostale konkretne reakcije međunarodne zajednice - objašnjava sagovornik Informera.

Sa druge strane, Vojska Srbije nalazi se u stanju povišene borbene gotovosti i spremna je da za najviše 48 sati uđe na Kosovo i zaštiti Srbe.

Podsetimo, pripadnici kosovske policije i specijalaca ROSU su u sredu, naravno, bez dozvole gradonačelnika, upali na teritoriju Severne Mitrovice i pucali na okupljene koji su mirno protestovali. Tom prilikom je ranjen i Srećko Sofronijević, koji je hitno operisan i još se nalazi na intenzivnoj nezi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Marinko

15.10.2021 09:15

Kurti izaziva Srbe a potom se zaklanja iza KFOR-a Nato-a.

Odgovori 11 1
Bonaparta

31.10.2021 15:14

@Marinko - Апсолутно си у праву. Шиптари никада нису били ни војници,а још мање храбри. Увек су били кукавице и циници. Када их има 5 и више као нешто се праве храбри. Чим им неко јаче покаже зубе,беже као да их сам ђаво гони. Нападају слабије од себе,као што су деца или мучки иза леђа. Шиптари да вам стане на црту, е тај филм нећете да гледате. Увек су се крили иза нечијих леђа.

Radomir

15.10.2021 18:04

Nemojmo se zavaravati. Oni ovim zastrašivanjem hoće da nateraju što više Srba na iseljavanje. Ovaj poslednji događaj je pokazao da Srbija ništa ne može da uradi osim da uđe u rat sa NATO. A treba da budemo svesni da su i na jugu u Bujanovcu, Medveđi i Preševu spremni i čekaju naređenje da udare sa leđa. Naoružani su do zuba. Amerika će da ćuti a Zapadna Evropa će pozivati OBE strane na prekid sukoba i, naravno, unapred će imati spremnu osudu Srbije. Scenario već dobro poznat. Film već više puta odgledan u kome se kraj već dobro zna. To je ono što je predsednik mislio kada je rekao da posledice mogu biti tragične i teške.