KURTI SE NAPADOM NA SRBE SPREMA ZA IZBORE: Hoće da kriminaliziju sever Kosova!

Autor: Republika

Vesti

13.10.2021

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je jutrošnja akcija Kosovske policije još jedna provokacija kosovskog premijera Aljbina Kurtija pred lokalne izbore i dodao da je o tome obavestio specijalnog izvestioca Evropske unije za dijalog Miroslava Lajčaka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pripadnici ROSU u Severnoj Mitrovici

Kosovska policija je upala i pretresala gradske apoteke, poslovni, stambeni prostor, skladišta robe u Severnoj Mitrovici i proveravala carinsku dokumentaciju.

Petković je za TV Hepi rekao da je takvo ponašanje Prištine prevršilo svaku meru i dodao da Kurti svakim svojim potezom pokušava da produbi krizu.

- Dok mi sve rešavamo dijalogom imate Kurtija i druge koji krizama rešavaju stvari kako bi zauzeli sever Kosova što im je opsesija. Pokušavaju da kriminalizuju sever - rekao je Petković i dodao da vlasti u Prištini poslednjim potezima pokušavaju da kompenzuju poniženje koje su pretrpeli poslednjim dogovorom u Briselu.

Petković je pojasnio i da Priština pretresima apoteka i magacina sa lekovima pokazuje da krši sve sporazume, da im dijalog nije bitan i da pokušava da pridobije poene pred izbore.

- Iz dana u dan, pogotivo posle dogovora i povlačenja Rosu sa Jarinja i Brnjaka, sada Priština izmišlja i stvara nove krize, izmišlja nepostojeće probleme kako bi policija upala na sever KIM. To radi u poslednjoj nedelji pred izbore. Kurti to smišljeno radi i pokušava da napravi nove nerede jer jednostrani potezi koje je pokušao su propali i sada ide na plan B, C, itd - rekao je Petković.

Republika

Foto: Tanjug

Petar Petković osudio napad na Srbe

Kako je kazao narod više ne može da trpi Kurtijev teror i apelovao na Srbe sa Kosova da ostanu uzdržani i da ne reaguju na provokacije.

- Naš narod dobro zna da ima jaku državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića koji stoje uz svoj narod. Od presudnog je značaja da izađemo na izbore i sačuvamo 10 opština - rekao je Petković.

Govoreći o izjavama Vjose Osmani i Kurtija o samitu nesvrstanih u Beogradu, Petković kaže da njihova reakcija pokazuje da ne mogu da podnesu to što je Beograd organizovao jedan tako važan skup poput samita.

- Ona (Osmani) toliko državnika nije videla ni na slikama koliko smo mi dočekali - rekao je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading