VEDRANA RUDAN ANALIZIRALA POLITIČKU SCENU U SRBIJI I HRVATSKOJ: Oni kojima smeta Vučić, moraće da uzmu veliki čekić! Milanović je DVORSKA LUDA na dvoru bez kralja!

Autor: Republika

Vesti

12.10.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska književnica Vedrana Rudan je, kao po običaju, bez dlake na jeziku govorila o političkoj sceni u Srbiji i Hrvatskoj i povukla paralelu između Aleksandra Vučića i Zorana Milanovića.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ, Hina/A. Buljubašić ST/N. Madnić

Vedrana Rudan govorila o Aleksandru Vučiću i Zoranu Milanoviću

Vedrana Rudan je žena koja uvek govori ono što misli, bez obzira na to koliko će njene reči nekome biti trn u oku. Tako je bilo i ovoga puta, kada je govorila o Srbiji, Beogradu, Aleksandru Vučiću, Zoranu Milanoviću i našem putu ka Evropskoj uniji.

- Beograd je za mene grad u kojem žive moji najbolji prijatelji. Obožavam Beograd, njegove ulice, njegov ritam, ljude... Srbija izgleda onako kako zaslužuje, ako govorimo o politici. Kad sam u Srbiji stalno slušam da treba maknuti Vučića. Postoje izbori, maknite ga. Pitanje je samo ko će doći posle njega i šta taj koji ga misli zameniti nudi. S vremena na vreme slušam šta opozicionari govore na vašim televizijama. Ne obećavaju nipta konkretno. Ja na srpskoj političkoj sceni ne vidim čovek aza kog bih glasala kad bih bila kod vas morala glasati. Ne idem na izbore jer sve političare držim gadovima. Isti su po namerama, žele lovu i moć, razlikuju se samo po roku trajanja. Vučić je žilav. Tvrd orah. Oni kojima u Srbiji smeta moraće zgrabiti posebno veliki čekić. Ili potražiti pomoć sa strane - kaže Vedrana Rudan za Kurir.

Ona se potom osvrnula na predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

- Nesposobna lenština. Kako je bilo uopšte moguće da toliki građani glasanju za čoveka, koji je, dok je bio na vlasti, vreme provodio jedući, pijući i lupajući gluposti? Kao predsednik nastavio je u istom ritmu, samo žešće. Građani Hrvatske nemaju sreće na izborima. Svaki idući predsednik, imali smo i predsednicu, gori je od prethodnika. Milanović je dvorska luda na dvoru bez kralja. Bojim se da će na idućim izborima za predsednika pobediti lobotomirani majmun - bez dlake na jeziku će hrvatska književnica.

Vedrana Rudan se na kraju dotakla i puta Srbije ka Evropskoj uniji, čija je Hrvatska članica od 2013. godine.

- Vaša potreba da uđete u EU je suluda, ako tu potrebu uopšte osećate. Šta je hrvatska dobila ulaskom u EU? Ono što nam je, dok smo još čekali na ulazak, prognozirao jedan britanski novinar. "Ulaskom u Evropu dobićete nekoliko odlično plaćenih političara u Evropskom parmalentu, ostalo će biti propast." Hrvatskoj nikada nije bilo gore. Mladi beže, ljudi umiru od gladi i bolesti, uništena nam je privreda, poljoprivreda, brodogradnja, sve banke su u rukama stranaca. Od normalne plate se ne može živeti, penzioneri crkavaju od gladi. Političari besramno kradu, sudovi su korumpirani, radimo ono što nam naređuje evropa. Budite sretni da ste izvan kupleraja, koji je, srećom, pred raspadom - zaključila je Vedrana Rudan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Mikica

12.10.2021 10:22

Luda i opasna osoba koja mrzi muškarce. U zatvor s njom. Ili u ludnicu.

Odgovori 4 34
Maja

12.10.2021 12:07

Vedrana kao i uvek iskrena. Beograd je prelep. A predsednik Vučić realno nema protiv kandidata. Politika nazovi opozicije je samo napad na predsednika

Odgovori 36 8
Eto

12.10.2021 19:33

Ne vidim u cemu je problem? To sto ona opisuje kao propast Hrcatske, Srbija vec uveliko ima i bez clanstva u EU!

Odgovori 9 15