Vučić se sastao sa predsednikom Generalne skupštine UN: Hvala Srbiji na doprinosu u borbi protiv koronavirusa! (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

11.10.2021

18:58

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Abdulom Šahidom, sa kojim je razmenio mišljenja o prioritetima u radu ove organizacije u narednom periodu.

instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić sa predsednikom Generalne skupštine UN

Predsednik Vučić je naglasio da naša zemlja smatra Ujedinjene nacije najznačajnijom međunarodnom organizacijom od posebne važnosti za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i dodao da u tom smislu ostajemo posvećeni prioritetnim oblastima delovanja UN i nastavku dalje saradnje. 

Kako je navedeno u saopštenju, predsednik je posebno istakao da Srbija smatra važnim teme koje je predsednik Generalne skupštine UN Abdula Šahid označio kao prioritetne tokom 2021. godine i dodao da je naša zemlja saglasna sa ocenom da je neophodno jačanje multilateralizma i uloge Ujedinjenih nacija, imajući u vidu da situaciju u svetu karakterišu kompleksni izazovi i međusobno povezane krize, čije je rešavanje moguće samo nalaženjem zajedničkih odgovora. 

 

 

U tom kontekstu, predsednik je posebno istakao da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Šahid je zahvalio predsedniku Vučiću na doprinosu koji je Srbija dala u borbi protiv KOVID-19, naročito kroz donacije vakcina ugroženim zemljama, navedeno je u saopštenju službe za saradnju sa medijima predsednika republike.

Komentari (5)

Loading
Ivana

11.10.2021 20:47

Srbija će omogućiti svim afričkim državamadobru saradnju. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane.Srbija se danas cela razvija i gardi.

Una

11.10.2021 22:10

Србија је дала велики допринос у борби против короне, обезбедила је довољан број вакцина за своје грађане, потребну медицинску опрему и помогла земљама у региону!

Maja

11.10.2021 22:35

Sve vise pokazujemo, dokazujemo, da smo iskreni prijatelji. Afrika je pre 60 godina bila sa Jugoslavijom najbolji prijatelj, danas to cinimo isto, nasi preci a i njihovi bi danas bili veoma ponosni.

Dragan

12.10.2021 03:12

Ujedinjene Nacije smatraju da je Srbija dobro i organizovano pristupila pandemiji Corona virusa i celi svet nas hvali samo nas pljuje ova propala opozicija. Onaj ko pljuje svoju državu neće dobiti poverenje građana na narednim izborima.