Vučić se sastao sa predsednikom Generalne skupštine UN: Hvala Srbiji na doprinosu u borbi protiv koronavirusa! (FOTO)

Autor:

Vesti

11.10.2021

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Abdulom Šahidom, sa kojim je razmenio mišljenja o prioritetima u radu ove organizacije u narednom periodu.

Republika

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić sa predsednikom Generalne skupštine UN

Predsednik Vučić je naglasio da naša zemlja smatra Ujedinjene nacije najznačajnijom međunarodnom organizacijom od posebne važnosti za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i dodao da u tom smislu ostajemo posvećeni prioritetnim oblastima delovanja UN i nastavku dalje saradnje. 

Kako je navedeno u saopštenju, predsednik je posebno istakao da Srbija smatra važnim teme koje je predsednik Generalne skupštine UN Abdula Šahid označio kao prioritetne tokom 2021. godine i dodao da je naša zemlja saglasna sa ocenom da je neophodno jačanje multilateralizma i uloge Ujedinjenih nacija, imajući u vidu da situaciju u svetu karakterišu kompleksni izazovi i međusobno povezane krize, čije je rešavanje moguće samo nalaženjem zajedničkih odgovora. 

 

 

U tom kontekstu, predsednik je posebno istakao da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Šahid je zahvalio predsedniku Vučiću na doprinosu koji je Srbija dala u borbi protiv KOVID-19, naročito kroz donacije vakcina ugroženim zemljama, navedeno je u saopštenju službe za saradnju sa medijima predsednika republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Ivana

11.10.2021 18:47

Srbija će omogućiti svim afričkim državamadobru saradnju. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane.Srbija se danas cela razvija i gardi.

Una

11.10.2021 20:10

Србија је дала велики допринос у борби против короне, обезбедила је довољан број вакцина за своје грађане, потребну медицинску опрему и помогла земљама у региону!

Maja

11.10.2021 20:35

Sve vise pokazujemo, dokazujemo, da smo iskreni prijatelji. Afrika je pre 60 godina bila sa Jugoslavijom najbolji prijatelj, danas to cinimo isto, nasi preci a i njihovi bi danas bili veoma ponosni.

Dragan

12.10.2021 01:12

Ujedinjene Nacije smatraju da je Srbija dobro i organizovano pristupila pandemiji Corona virusa i celi svet nas hvali samo nas pljuje ova propala opozicija. Onaj ko pljuje svoju državu neće dobiti poverenje građana na narednim izborima.