PREDSEDNIK VUČIĆ OBEĆAO: Učinićemo sve da građani imaju toplu zimu

Autor:

Vesti

09.10.2021

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon završene sednice Predsedništva SNS naciji se obratio predsednik Aleksndar Vučić koji je prokomentarisao enegetsku krizu koja je zahvatila ceo svet.

Foto: youtube.com/printscreen

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

 

On je rekao da će država učiniti sve da građani budu sigurni da imaju toplu zimu, dovoljno gasa, struje, da neće biti isključenja, kakvih će biti svakako u drugim zemljama.

On je naglasio da neće biti poskupljenja ni gasa ni struje.

Predsednik je rekao da su glavni uzroci nestašica i energetske krize nove karbon takse, kao i da su mnoge zemlje izbacivale gas iz svojih skladišta radi podsticaja svoje privrede.

​- Ali nisu napravili dugoročne ugovore sa Rusima, i ostali su bez gasa. Kada vam se zatvore prolazi, gasa nema, i zato su cene skočile. To su nenormalne cene. Mi smo vodili pametnu politiku, izgradili smo gasovod kroz Srbiju, i pored svih pritisaka, koji su bili veliki - podsetio je Vučić.

- Mi u ovom trenutku imamo gasa, našeg gasa 200 miliona kubnih metara. Srbija ima najnižu cenu električne energije za domaćinstva u Evropi, to ljudi moraju da znaju, problem je što je struja berzanska roba i što mi mroamo većom ponudom na domaćem tržištu spuštamo cenu. Nismo uništavali resurse, zahvaljujući Kolubari i Kostolcu danas imamo struju.

Vučić je kazao da je obezbeđen i interventni uvoz kroz vraćanje električne energije, kada TENT sredinom decembra bude ponovo otvoren.

Ukazao je da je Srbija time obezbeđena, ali i dodao da će nas svakako pogađati događaji na evropskom i svetskom tržištu struje, jer će se uvećavati cene drugih stvari, kao što je građevinski materijal.

- Svakodnevno skladištimo gas u Banatskom Dvoru, gas nam je važan za domaćinstva, ali i za proizvodnju, kazao je predsednik, istakavši da Srbija ima najnižu cenu električne energije u Evropi

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Darko Andjic

09.10.2021 12:26

Vlast brine o svom narodu u svakom pogledu i neumorno se zalaze da narod ima sve obezbedjeno na vreme i bude pravovremeno obavesten. Svaka cast

Ivana

09.10.2021 18:51

Aleksandar Vučić je jedini koji danas radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Energetska kriza je svuda u svetu. Hvala Vučiću što zaista radi na tome da građani Srbije žive bolje. Hvala Vučiću na svemu.