OTKRIVAMO PLAN DRŽAVNOG UDARA: Sve su maske pale, više nema dileme ko je hteo da uništi zemlju!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo srpske policije pod kontrolom tadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića uz podršku stranih službi pripremao je hapšenje Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, što je trebalo da bude uvertira za državni udar i rušenje Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug/J. MAMULA/printscreen

Dijana Hrkalović odbila poligraf, ilustracija

Srpski telegraf otkriva sve detalje plana koji je za cilj imao urušavanje države i svrgavanja legitimno izabrane vlasti.

Sve maske pale su juče, kada su bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović, načelnik odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković  i inspektor Dušan Mitić odbili poligrafsko ispitivanje u vezi s famoznom aferom "Jovanjica", zbog koje je uhapšen Predrag Koluvija. Prema nezvaničnim informacijama, očekuje se saslušanje Nebojše Stefanovića, kao i direktora policije Vladimira Rebića.

O planiranom rušenju države predsednika je juče izvestio ministar policije Aleksandar Vulin, koji je potvrdio da su delovi MUP radili protiv države Srbije, te da je jasno da je postojala sprega delova bivših čelnika MUP sa centrima moći u inostranstvu.

Foto: Starsport, Tanjkug/T. Radovanović

Na udaru Andrej i Aleksandar Vučić

POTRAGA ZA BROJEVIMA

Izvori Srpskog telegrafa preciziraju da su Dejan Milenković Bagzi (koji je tada bio šef SSIM, Služba za specijalne istražne metode, kako glasi zvaničan naziv službe koja se bavi praćenjem) i Dejan Kovačević, bivši načelnik UKP 2019, lično insistirali da se u Koluvijinom telefonu nađu brojevi Aleksandra i Andreja Vučića.

- Proveravali su u Koluvijom telefonu da li ima te brojeve. Već tada su pod kontrolom imali ulicu, zapravo mafiju, računali su da imaju podršku u SNS i da je stranka uz njih, novca je takođe bilo. Nije im nedostajala ni podrška stranaca. Jedini problem im je bila podrška naroda, koju je Vučić imao i ima. Rušenje na izborima nije bila realna opcija. Jedini način da realizuju plan bio im je da nateraju Vučića da sam napusti vlast. I u tu svrhu kreirali su afera "Jovanjica" sa ciljem da Andreja povežu sa čovekom koji je uhapšen zbog droge. To bi, kako su računali, nateralo Vučića da preda vlast. Zbog toga su i izabrali Koluviju. Znali su da se bavi organskom proizvodnjom jer je prethodno tri puta dolazio u kabinet ministra zbog dozvole za rad - pričaju naši izvori. 

Dodaju da je ekipa u kojoj su bili visoki funkcioneri SNS i pripadnici MUP na visokim pozicijama pre Koluvije Vučića istraživala na sve moguće načine, tražeći bilo kakvu mrlju, bilo šta što bi im poslužilo u rušenje vlasti:

- Nisu uspeli ništa da nađu Vučiću, pa su snage usmerili ka njegovom sinu Danilu, pa bratu Andreju... Ni tu nisu ništa našli. Čak su pratili čoveka koji je u RFZO, koji nema ni prekršaj zbog prelaska na pešačkom prelazu. Stavili su ga na mere samo zato što je bio u kontaktu sa Andrejom.

Kopanje po serveru

Važan podatak jeste da policija ima poruke koje je Milenković pisao veštaku. Pitao ga je da li je izvukao imenik iz servera.

- Samo mu je to bilo važno. Ali server je kriptovan i nisu mogli da izvuku šta su hteli. Međutim, sa servera su mogle da se ubacuju poruke. A u server je pokušavano da se uđe tokom tri meseca, što je utvrdila forenzika - ispričali su naši izvori. 

Pomenuta ekipa iz vrha policije pokušala je da svoj naum otvori preko serveva koji je Koluvija imao u Jovanjici. Tri meseca posle hapšenja policija je otišla u Jovanjicu da kontroliše server, da pokušaju da izvuku ili da ubace neke podatke, poruke... 

Dejan Milenković, šef za praćenje, tražio je da se hard-disk obriše, tvrdeći da samo on sme da raspolaže s tako važnim podacima. Međutim, sve podatke dostavljao je Stefanoviću i Dekiju Kovačeviću.

RASPAKIVANJE TELEFONA

Sve snage potom su usmerene ka Koluviji. Raspakovan je njegov telefon, verovatno je, kažu upućeni, pokušano da se dodaje ili briše nešto iz mobilnog. Zabeleženo je i da je bilo pokušaja da se ovom telefonu pristupi daljinski. Brzinski su prešli na fabrikovanje dokaza. Prvi korak je obrada telefona:

- Iako je uhapšen, Koluvijin telefon bio je uključen i posle hapšenja. Čak 16 dana od 13. do 29. novembra ekipa iz MUP pokušavala je da upeca neku poruku kojom bi Koluviju povezali sa Andrejom ili Aleksandrom. Nikakvog uspeha nije bilo. Taj telefon huavej ostao je u policijskoj upravi grada Beograda čak mesec dana. Za to vreme Bagzi, Kovačević i ekipa pokušavali su da pronađu ili nameste dokaze. Vadili su listinge, nema šta nisu pretraživali, čak su slali poruke s tog telefona.

I Rebić ide na saslušanje

Sektor unutrašnje kontrole MUP uputio je poziv na saslušanje direktora policije Vladimira Rebića. Iz policije je prethodno navedeno da je u toku opsežna istraga sektora unutrašnje kontrole u Ministarstvu unutrašnjih poslova po pitanju slučaja "Jovanjica" i nelegalnog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Upućeni tvrde da je Koluvijin telefon čak četiri puta veštačen.

- Prvo je bilo 17. decembra, mesec dana posle hapšenja. Kada je korespodencija skinuta, Milenković je tražio da se obriše hard-disk da bi samo on imao podatke. Devet dana kasnije Bagzi naređuje da se cela korespodencija kopira u dva primerka da bi jedan prosledio Kovačeviću, a drugi Stefanoviću. Već 30. decembra stiže nova naredba za veštačenja, druga po redu. Kovačević i Bagzi insistiraju da se uporede imenik i brojevi. Hteli su da nađu bilo koji broj koji je upisan kao Andrej, Vučić, AV, Aleksandar... Nisu našli nijedan sličan kontakt.

META VEŠTAČENJE

- Treća naredba za treće veštačenje stigla je 22. 1. 2020, imala je isti cilj. U potrazi za imenima koja bi se povezala s nekim iz Vučićeve porodice zahtevano je meta veštačenje, što zapravo znači traženje glasovnih poruka, audio i video zapisa. Poslednja, četvrta naredba za dopunsko veštačenje bila je 3. februara, ni ona kao ni sve prethodne im nije donela uspeh - objašnjavaju izvori Srpskog telegrafa.

Duplikat značke

Koluvija je dobio značku iz kabineta ministra. Značka je bila prava, ali je broj bio identičan broju značke koju je imao kum Miroslava Aleksića, inače funkcionera Narodne stranke, koju vodi Vuk Jeremić.

Sve analitike i podaci iz telefona su, po Kovačevićevom naređenju, dostavljani Slađani Petrović, načelnici odeljenja za analitiku u UKP, koja ih potom dostavljala ministru.
Izvori upućeni u istrage ističu da, ukoliko je postojala namera da se Koluviji dokažu optužbe za drogu, čudi to što je uhapšen pre nego što je završena akcija praćenja i utvrđivanje kome je ta droga bila namenjena, ko je krajni kupac.

Foto: Tanjug/J. MAMULA

 

Najjači od Londona do Istanbula

U vreme šefovanja MUP Nebojša Stefanović predstavljao se kao strah i trepet. Čak je, kako tvrde naši izvori, državnom tužiocu Zagorki Dolovac pretio da će je smeniti ukoliko ne postavi njegovog tužioca na funkciju.

- Nebojšin plan bio je da Saša Drecun nasledi tužioca Mladena Nenadića, tužioca za organizovani kriminal koji je imao problema sa srcem. Čak su išli dotle da su po medijima plasirali laži i afere, pripremajući teren da Nenadića izbace iz tužilaštva. Inače, Drecun, koji je bio zamenik tužioca, bio je na vezi s ministrom. Indikativno je i to što je on dobio slučaj "Koluvija", što mu je bio prvi veliki slučaj - pričaju naši izvori.

Dodaju da je Stefanović u jednom trenutku Dolovčevoj čak rekao:

- Najjači sam od Londona do Istanbula. Za 24 sata mogu da uništim svakog čoveka.

Ovu rečenicu ministar je, kažu, često izgovarao i pred nekim policijskim inspektorima kojima je želeo da demonstrira moć.

Inače, prema Zakonu o krivičnom postupku, MUP je obavezan da pozove advokate i da telefone osumnjičenih otvore tek kada su i oni prisutni.

Foto: printscreen/TV Prva

 

Načelnik: Bivši vrh MUP i stranci rušili Vučića

Načelnik Službe za specijalne istražne metode (SSIM) UKP MUP Srbije Tomislav Radovanović potvrdio je u gostovanju na televiziji Prva da je u bivšem vrhu MUP formirana paralelna struktura čiji je cilj bio stvaranje obaveštajne mreže i prikupljanje podataka o predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

- Kada govorimo o slučaju "Jovanjica", ne mogu da odvojim taj slučaj od prisluškivanja, to je plan A jedne grupe, a slučaj "Jovanjica" je plan B. Tvrdim da je u MUP formirana paralelna struktura s precizno određenim ljudima koji su postavljeni od tajkuna i organizovanih kriminalnih grupa s ciljem stvaranja obaveštajne mreže i prikupljanje podataka o Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici - rekao je Radovanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ivan

09.10.2021 08:29

Svi koji rade protiv svoje države moraju da odgovaraju!

Julija

09.10.2021 09:44

Ja bih sve ove pripadnike MUP-a koji su ucesnici u ovom zlocinu na dozivotnu robiju stavila za primer drugima. Drzava je uvek bila jaca od krimosa.

Toša

09.10.2021 11:40

Šta je ono iza Nebojše sunce li ti žarko Au 🙄 Šta da prisluškuje dao bi nek mi radi šta 'oće.nek' me tuče nek' me ...🤗

milica

10.10.2021 07:30

Dokle ide bezobrazluk pojedinaca i u centar fokusa stavljaju lazi o porodici Vucic?!