OPOZICIONARI SE FEMKAJU, A SVI ĆE NA IZBORE 2022! Uveliko se pripremaju! OVO SU DOKAZI!

Autor:

Vesti

08.10.2021

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicione stranke, čije glavešine su se od 2000. na ovamo mahom "proslavljale" krađom narodnih para, sigurno će izaći na aprilske izbore naredne godine, smatraju stručnjaci.

Republika

Foto: Tanjug

Izigravaju mlade: Čelnici opozicije

U tome u prilog ide i zapaljiva retorika njihovih čelnika kojima sve više polarizuju aktulenu političku scenu, napadi na predsednika Vučića, molba evroparlamentarcima da utiču na takozvane izborne uslove, kao i praćenje raznih ankketa.

Ipak, ono što je sve izvesnije jeste da od njih ne mogu da očekuju ništa više od ulaska u Narodnu skupštinu.

Vladimir Orlić, narodni poslanik, kaže da su opozicione partije i prošle godine "bojkotavile" izbore, ali samo na rečima.

- Tajkunsko - mafijaski kartel iz bivšeg režima je i prošle godine "bojkotovao" samo na rečima, a izlazili na izbore gde god su mislili da imaju neke šanse. I svuda su bili potučeni do nogu. Da li će sad opet da se kriju, foliraju, beže od izvesnog debakla - to nikoga ne zanima, to je samo njihov problem. Tako se i ponašaju jer znaju da na izborima nemaju čemu da se nadaju. Samo neka ne posežu više za nasiljem, previše su tuđih glava već razbili jureći da dođu na vlast bez glasova. Ne smeju životi drugih ljudi da budu više cena njihove pohlepe - rekao je Orlić.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković, takođe, smatra da naredne godine sigurno neće biti bojkota, a tome u prilog ide, kako navodi, više činjenica.

- Naravno da će izaći na izbore. Već se uveliko priča o Mariniki Tepić kao kandidatu za predsednika Srbije, a niko ne priprema javno mnenje na novog kandidata, ako ne planira na izbore i da izađe. Sa druge strane, opozicione partije ozbiljno prate i komenatišu ankete javnog mnenja što je još jedan znak da se za izbore spremaju. Takođe, oštri politički nastupi praćeni istom takvom retorikom idu ka tome se politička scena već sad polarizuje što je još znak da se opozicija sprema za izbore. Ako tome dodamo i činjenicu da se Evropa poziva da obezbedi "fer" izborne uslove, jasno je da od bojkota opozicije na narednim izborima nema ništa - objašnjava Dejan Vuk Stanković.

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ, ST/V. Lukić

Svi spremni za izbore 2022. godine, ali šanse im nikakve

 

Međutim, ako je suditi po komentaru poznatog analitičara, opozicija se ne može nadati preuzimanju vlasti ma šta da u narednom periodu preuzme.

- Njihov krajnji domet je ulazak u Skupštinu, po mom mišljenju. Biće tu raznih pokušaja da se poljulja vlast, ulazaka u koaliciju, ali nema šanse da oni, ako uzmemo u obzir njihove svađe i razjedinjenost, izađu sa zajedničkim kandidatom. Čak i da izađu, nema nikavih izgleda da bi postojeće političko stanje u državi moglo da se promeni - napominje Dejan Vuk Stanković.

Podsećamo, predsednički, vanredni parlamentarni i beogradski izbori trebalo bi da se održe aprila 2022, a za sada je već nekoliko opozicionih stranaka najavilo učešće na njima. To su DSS i Dveri Boška Obradovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stefa

29.10.2021 11:57

SPO bila najjača opoziciona stranka. Nije izašla na izbore i postala kombi stranka. Da ne nabrajam sledeće koje nisu izlazile na izbore.