MILOŠEVIĆ POTPISAO SARADNJU SA HAGOM?! Toma Fila raskrinkao veliku laž, CELA PRIČA SE VRTI OKO JEDNOG ANEKSA!

Autor: Republika

Vesti

08.10.2021

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni advokat Toma Fila raskrinkao je jednu od urbanih legendi koje su pripisivane bivšem predsedniku Jugoslavije Slobodanu Miloševiću.

Republika

Foto: ST/Đ. Kojadinović/Tanjug/AP

Slobodan Milošević i Toma Fila

Prema navodima koji su poznati javnosti koja pažljivije prati političku scenu u Srbiji, Milošević je navodno u Dejtonu potpisao saradnju sa Haškim tribunalom, u kome je Milošević i okončao svoj život.

U intervjuu za 24.sedam, Toma Fila kaže da ova teza, koju su neretko potezali i Miloševićevi politički protivnici, naprosto nije tačna.

- U Dejtonu kada je razgovor bio o Bosni i Hercegovini (BiH) jednim aneksom je bilo predviđeno da BiH treba da sarađuje sa Haškim tribunalom. I on je to potpisao. Pa su na taj način oni rekli da je on priznao postojanje Haga! To nije istina... oni to uvek tumače kako hoće - objasnio je Fila.

Milošević je prodat, ne predat

- Ja sam rekao da su to lažovi i prevaranti, ta Evropska zajednica... i to i sad kažem. Jesu rekli isporučite Miloševića, u ponedeljak ste u Evropi... i ništa. I zapamtite, on nije predat već je prodat. Za 700 milion otpisivanja dugova ovoj zemlji. I to ne pričam ja, nego pregovarač Blagojević je napisao knjigu i rekao da je prodat... pa onda Mladića, pa Karadžića i onda Kosovo...odjednom izvuku! I sada kad bi priznali nezavisno Kosovo, jel znate kad bi ušli? Nikada! I onda ti tražili Sandžak, pa da skinemo Republiku Srpsku, Vojvodinu da damo... i sve da damo, opet te neće! - dodao je poznati advokat.

Republika

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY

Slobodan Milošević

Govoreći o tome kako je došlo do toga da u Hagu bude Miloševićev zastupnik, Fila je otkrio da veruje da je na tu odluku utcala Borka Vučić, čiji je suprug bio prijatelj Filinog oca.

- Milošević je odlučio da ga ja branim. Možda je Borka Vučić uticala na njega, jer njen pokojni muž i moj otac su bili prijatelji. I verovatno je ona procenila da sam ja dobar. Slobodan me dva puta pre toga zvao da mu nešto završim za novine da mu ne napadaju decu. I ja sam to sa Đinđićem završio i sa osatlima da ako imaju nešto protiv njega da pišu protiv njega, a ne dece. Isto kao što se i sad dešava da potežu familiju... to nije ukusno, niti je mudro. I valjda sam ostavio utisak, otkud znam - kazao je Fila.

Školski drugovi

Na pitanje da li ga je poznavao pre toga, odgovorio je da nije sem ta dva puta kada ga je Milošević zvao.

- Inače, mi smo školski drugovi. On je 20 dana mlađi od mene. Zajedno smo fakultet završili. Samo on je bio komunista. Oni su šetali sa dignutim nosem, pogledom koji "bludi u svetlu budućnost". Tako su polagali ispite, nije smeo niko ni da im priđe. On, Kosta Čavoški i jedan treći... - priča on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading