CRNE SLUTNJE VILIJAMA MONTGOMERIJA! Dramatična prognoza bivšeg američkog ambasadora: NA BALKANU SU MOGUĆI NOVI SUKOBI!

Autor: Republika

Vesti

07.10.2021

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji američki ambasador u Beogradu Vilijam Montgomeri strahuje da bi na Balkanu moglo doći do novih sukoba s obzirom na to da, kako kaže, nijedan od problema na ovom prostoru nije rešen, a što više nije u centru pažnje sveta.

Foto: youtube.com/printscreen

Vilijam Montgomeri, nekadašnji američki ambasador u Srbiji

Podsetio je da je 90-tih godina region Balkana bio glavno mesto u svetu na koje su američki čelnici usmeravali pažnju, a danas, kaže, više nije tako.

Ne veruje, dodaje, da države same mogu da reše probleme, jer su, prema njegovim rečima, na svim stranama osećanja tako uzburkana da ne vidi rešenja.


Uprkos tome, kaže, sa suprugom je, kada se penzionisao, odabrao da živi na ovom području, u Cavtatu.

Balkan mu je, kaže, u krvi i tvrdi da shvata ovdašnje stanovnike i njihove nacionalne osećaje.

Montgomeri je gostujući u emisiji "1 na 1" Hrvatske televizije rekao da smatra da Evropska Unija ne pruža pomoć i podršku kakvu bi trebalo za celi region Balkana.

Uveren je, dodao je, da će do toga doći, ali je za to potrebno vreme.

Regionu Balkana je kaže potrebna puna podrška Zapada, SAD i EU da bi s vremenom došlo do tih promena.

Montgomeri je u emisiji govorio opširno o ratu u Vijednamu, što je jedna od tema koja je našla mesto u njegovoj knjizi, zatim NATO-u i Titu, a o trenutnoj situaciji u SAD kaže da nije dobra.

- Danas ne bih mogao da budem diplomata, jer više ne verujem da je američki način nužno ispravan i da je naš demokratski sistem ispravan za svet - kaže Montgomeri i dodaje da sada postoje dve Amerike koje su podeljenje gotovo pola-pola.

Te dve Amerike, prema njegovim rečima su kočnica da se išta preduzme u vezi sa zastojem sa gotovo svim mogućim pitanjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
kiki

07.10.2021 21:36

Ne veruje, dodaje, da države same mogu da reše probleme, jer su, prema njegovim rečima, na svim stranama osećanja tako uzburkana da ne vidi rešenja. - Stranci ste sve ovo i zakuvali pa kako mozete vi resiti probleme balkanskih naroda. Narod je najlakse nasao resenje sam ali vi zapadjaci mislite da ste od Boga dani jer ste silni i osioni, pa ne dozvoljavate malim narodima da zive mirno i jedni pored drugih. Hocete drzavice i nacije po vasoj meri samo ste zaboravili da je srpski narod pretrpeo najveca stradanja na balkanu i izvukao pouku kako izgleda kad veruje zapadu. Zato ne brljajte vise i ovo sto ste zabrljali do sada, trebace vekoi da se popravi, Gori ste i od otomana.

Odgovori 26 4