DAČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE: Pamtimo kao velikog stručnjaka i patriotu

Autor: Republika

Vesti

06.10.2021

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izrazio je najdublje saučešće povodom smrti predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu doktora Zorana Stankovića.

Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Ivica Dačić

- Sa velikom žalošću primio sam vest o odlasku Zorana Stankovića, našeg vrhunskog patologa, profesora i javnog funkcionera. Ovaj veliki stručnjak i patriota ostaće nam u dubokom i dragom sećanju kao čovek koji je sve svoje znanje i rad stavio u službu svog naroda, naročito u teškim vremenima - naveo je Dačić.

On je istakao da će Stankovićeva skromnost, posvećenost radu i svojim visokim dužnostima koje je obavljao ostati kao inspiracija svima koji su s njim sarađivali.

Bivši ministar zdravlja i odbrane, patolog Zoran Stanković preminuo je juče u 67. godini.

Tokom karijere bio je ministar zdravlja i odbrane u Vladi Srbije i ministar odbrane Srbije i Crne Gore, a početkom novembra 2012. imenovan je za šefa Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu.

Završio je Medicinski fakultet u Nišu 1980. godine, a doktorirao je 1997. godine. Specijalizaciju za sudsku medicinu i patologiju završio je na VMA, a u čin general-majora je unapređen 2001. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading