ANA BRNABIĆ O DOGOVORU U BRISELU: Zahvaljujući Vučiću odreagovali smo pametno i promišljeno!

Autor:

Vesti

03.10.2021

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostuje večeras u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Republika

Foto: printscreen/TV Pink

Ana Brnabić

Ona je u emisiji prokomentarisala povlačenje ROSU sa severa Kosova.

Problem je nastao davno, realno 2008. godine. Pa 2011. godine kada su praktično postavljeni administrativni prelazi, i sve to što je predsednik Vučić pokušavao da pomeri sa tačke. U svakom slučaju to je reciprocitet koji je Priština uvela. Način na koji su to pokušali da urade jeste demonstriranje sile. Tu je onda Beograd rekao stop! Ono što smo uspeli da dobijemo ovim sporazumom, ja bih nazvala velikom pobedom. Volimo da se radujemo što su oni podvili rep i vratili se odakle su došli. Prva reakcija je bila: "E dobro, sada ćete da vidite kako mi reagujemo", ali Aleksandar Vučić uvek reaguje pametnije od toga, uvek odmereno. Nije sve u tom prvom potezu. Tako da je predsednik i na sednici Saveta za Nacionalnu bezebdnost rekao idemo postepeno, i onda smo dobili to da je ROSU morao da se povuče, da se KFOR vratio, da mora da se uključuje Beograd, da se razgovara o ZSO - rekla je premijerka Ana Brnabić.

Ona je dodala da se Priština vratila 10 godina unazad. 

Kada pogledate medije u Prištini, oni kažu "izgubili smo sve što smo imali pre 10 godina". Mi smo negde i po rečima njhovim uspeli da se vratimo na neka vremena za koja niko nije mogao da pomisli da ćemo se vratiti. Najbitnije je da smo sačuvali mir i stabilnost. Bilo je izuzetno teško - rekla je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading