ALBANCI SA KOSOVA SU PREGAZILI BESU! Aleksandar Vulin kaže da je Kurti lud i da mu se ne može verovati!

Autor:

Vesti

02.10.2021

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne očekujem formiranje Zajednice srpskih opština, Šiptari nemaju reč. Rasli smo u takvom kulturnom okruženju ubeđeni da Šiptari imaju besu, znači kad ti Šiptar da reč to će biti tako. Kad su Srbi u pitanju Šiptari nemaju besu, besramno lažu, rekao je jutros ministar policije Aleksandar Vulin i dodao da ne veruje da će Albanci održati reč ni oko najnovijeg sporazuma o prelazima.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Aleksandar Vulin kaže da je samo Vučiću stalo do mira

- Od ponedeljka bi trebalo da počne da funkcioniše dogovor na administrativnim prelazima, mi smo spremni da ispoštujemo dogovoreno. Ja ne verujem da će Šiptari održati reč ni oko prelaza, kao što sam siguran da neće održati reč oko Zajednice srpskih opština. Na nama je da se borimo ali nije lako to izboriti jer oni lažu, takvi su - izjavio je ministar unutašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

Upitan da li smo bili spremni da reagujemo da je došlo do nekih problema, ministar Vulin je istakao:

- Što se tiče vojske i policije mi smo spremni da zaštitimo bezbednost, imovinu, čast svakog građanina Srbije odavde pa do najužnije granice naše teritorije, na Šar planini smo spremni da vas zaštitimo ako je potrebno. Predsednik Vučić nikad ne blefira - rekao je on.

Podsetio je da kada je prošli put Tači upao na jezero, kada je bio ministar odbrane, predsednik Vučić je dao naređenje da se podigne borbenu gotovost vojske, ministru Stefanoviću je dao naređenje da podigne policiju.

- Sve smo to uradili. Znate šta su nas pitali ovi iz NATO-a? Pitali su nas : "Znate li vi da će vas dole čekati NATO?" Odgovor predsednika Vučića je bio: "Pa nije prvi put, učinićemo apsolutno sve da ne dođe do rata i sukoba, nikada neće biti rata i sukoba, ali nemojte to da radite, čuvajte srpski narod." 

- Ja sam sad bio sa Žandarmerijom u Kraljevu, istog dana kada je to počelo. Ono što  me je posebno obradovalo nisu ni puške ni uniforme ni ispravna borbena vozila, nego spremnost ljudi. Razgovarao sam sa svakim od njih, nijedan nije ništa pitao već je očekivao samo da mu se da naređenje. Rekli su i jednu vrlo važnu stvar: "Nemojte da nas povlačite, ako ste nas pustili nemojte da nas povlačite" - rekao je srpski ministar policije osvrnuvši se na poslednja dešavanja na KiM. 

Na opasku voditeljke da je predsednik Vučić pobedio Kurtija u pregovorima, ministar Vulin je rekao:

- Kurti je lud. Pregovarali smo i sa Tačijem, Haradinajem i sa mnogima, ali Kurti je lud. Šta da se neki specijalac ROSU uplašio i otkočio kalašnjikov i ubio pet Srba? Ko bi to zaustavio? Ili šta bi bilo da se u toj situaciji neko od Srba našao jako povređen i bacio bombu i ubio pet pripadnika ROSU? Rat. To se ne radi. Prvo pregovaraš, tražiš od EU da nam organizuje sastanak, da vidimo kako ćemo to izvesti. A ne, pošalješ specijalce na sever Kosova gde će ih pobiti. Najveći napor srpskih bezbednosnih struktura i državnih struktura je bio da ih ne pobiju - rekao je Vulin i dodao:

- Ovoga puta je samo autoritet predsednika Vučića sprečio da ne pobiju specijalce na severu KiM. Ne bi ni jedan živ izašao da su se pitali Srbi na severu KiM. Aleksandar Vučić je sprečio sukobe, da ne bude rata i krvi. On je to uradio jer gleda širu sliku. Svima nama je bolje nego pre pet godina, ali to se sačuvalo zahvaljujući političkoj stabilnosti koja je izazvala ekonomsku stabilnost. Bude li krvoprolića na Kosovu, nema stabilnosti. Da li mislite da će neko otvoriti fabriku u zemlji u kojoj se ratuje, u kojoj je opšta mobilizacija i radnici moraju da idu na front. Aleksandar Vučić je taj koji uvek vidi širu sliku. On je zaustavio Srbe na Kosovu da ne poubijaju ROSU specijalce. Poznajem Srbe na Kosovu. Ne bi ni jedan specijalac ROSU nakon što je prešao Ibar živ stigao na Jarinje i Brnjak da Aleksandar Vučić nije rekao - nema krvoprolića, izdržaćemo. I izdržali smo. On je jedini čovek kome je stalo do mira - naglasio je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragoljub

02.10.2021 17:44

Bori se covek za svoj narod,srbima je to cudno jer se bore samo za svoj interes,svet to zna i eto njegove zene u sred beograda.