KURTI SRUŠIO SAN ALBANCIMA: Srbija sporazumom svakim danom uklanja po jednu ciglu kosovske nezavisnosti!

Autor: Republika

Vesti

01.10.2021

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor političke filozofije Bljerim Ljatifi izjavio je nakon sporazuma o registarskim tablicama u Briselu da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti bio najveći protivnik bilo kakvog sporazuma sa Beogradom, ali da je na kraju ipak učestvovao u postizanju.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti, foto montaža

Dodao je da kompromisni sporazumi uvek stvaraju prostor za tumačenje na različite načine i da ga svaka strana tumači iz svoje perspektive i u svom interesu, prenosi Ljajmi

- Ono što me brine u celosti ovog sporazuma je to što se nastavlja opasan kurs koji se već godinama događa na Kosovu i koji obično ne istražujemo ili istražujemo i ne želimo da komentarišemo. Od dana kada je Međunarodni sud pravde doneo odluku o legitimnosti nezavisnosti Kosova, pristajanjem na dijalog sa Srbijom, svaki dan smo, svakim postignutim sporazumom, uklanjali po jednu ciglu iz suvereniteta Kosova - rekao je Ljatifi u emisiji "Presing" na T7.

Dodao je da Kurti duže vreme gradio svoju politiku na protivljenju tadašnjim vlastima, postavljajući pitanje "zašto pregovarate sa Srbijom".

- Vidimo da je na kraju i sam završio u takvom pregovaračkom procesu - naglasio je Ljatifi, prenosi Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading