KVISKOTEKA! TRI POTPUNO RAZLIČITA LICA LIDERA OPOZICIJE: Pogodite ko je pravi Dragan Đilas!

Autor:

Vesti

26.09.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas od aprila do danas izveo pravi saltomortale kada je u pitanju odnos prema posrednicima iz Evropske unije.

Republika

Foto: ST/P.Divac

Dragan Đilas

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas obrnuo je igricu, pokazavši da za manje od pola godine može da izvede radikalnu političku vratolomiju i od nekog ko se kune u evroparlamentarce u nadi da će ih nekim čudom iliti mimo izbora dovesti na vlast postane njihov ljuti kritičar.

Naime, on se u aprilu ove godine, a povodom međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz prisustvo predstavnika Evropske unije, pohvalio odličnim odnosom s evroparlamentarcima i rezolucijama koje su, prema njegovim rečima, donete baš zahvaljujući opoziciji.

Međutim, sredinom jula se pronervozio, pa je njegovo oduševljenje splasnulo, da bi 19. septembra ocenio da su predstavnici EU, kao posrednici opoziciji, zadali težak udarac i zapretio "teškim rečima" dojučerašnjim "iskrenim prijateljima".

Republika

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

 

Fajonova: Poziv opoziciji da sarađuje

Poslanica evropskog parlamenta Tanja Fajon rekla je da je zadovoljna ishodom međustranačkog dijaloga i da bi lično volela kada bi se političke stranke obavezale na implementaciju. Ona je kazala da bi volela da opozicija van parlamenta iskoristi priliku, da se pridruži izradi novih pravila za nacionalne emitere i bude deo RIK.

- Zadovoljna sam našim predlogom, zadovoljna sam i sa 16 konkretnih mera. Međutim, ja bih lično više volela, bila bih zadovoljnija kada bi sve političke stranke i platforme pokazale svoju političku volju i obavezale se na implementaciju - rekla je ona.

Dodala je da, na kraju, ni vlast ni opozicija nisu potpuno zadovoljni:

- Smatram da je to dobro jer znači da će svaka strana morati nečim da doprinese normalizaciji odnosa.

Đorđe Milićević, poslanik SPS i učesnik u dijalogu, za Srpski telegraf kaže da Đilasov deo opozicije sve vreme prave farsu.

- Oni zavaravaju javnost, pokušavajući od sebe da naprave žrtve i da pronađu među građanima nekog ko se tako oseća da bi dobili podršku. Definitivno su pogrešili i vreme i mesto. Oni su mislili svoju inferiornost da pretvore u oružje i da na taj način dođu do političkih poena. Evroparlamentarce su pozvali oni, dok smo mi vodili ozbiljne razgovore u okviru međustranačkog dijaloga, oni su razgovore vodili u Briselu po hotelskim lobijima, a konkretno nama koji su učestvovali u razgovorima su postavili ultimatum: 42 zahteva ili bojkot - kaže Milićević.

Vladimir Orlić (SNS), potpredsednik Narodne skupštine, ocenjuje da su "Đilas i njegova privatna firma koja se samo lažno predstavlja kao stranka očekivali da preko evroparlamentaraca sebi obezbede dolazak na vlast".

- Bez izbora, naravno, već nekakvim dekretom, bukvalno su sami sebe videli u ulozi namesnika kog postavljaju stranci. Da Đilas i Marinika budu neki Incko, samo u Srbiji. Pošto od toga, naravno, nema ništa, sad zapomažu i žale se na Evropski parlament, koji su sami vukli za rukav mesecima, hvalisali se svojim jakim vezama sa strancima. U Srbiji se danas na vlast može samo na jedan način: na izborima. Niko, osim našeg naroda, ne može ovde više da kadrira i postavlja vlast. A bas to je problem tajkunima i mafijašima iz bivšeg režima poput Đilasa, Tepićeve i ostatka njihovog lopovskog preduzeća jer narodu ne smeju na oči. Tu im, međutim, pomoći nema - kaže Orlić za Srpski telegraf.

Republika

Foto: Tanjug

 

OSOBA A - JA SAM DRAGAN ĐILAS

5. 4. 2021.

Međustranački dijalog podrazumeva, bar prema mom mišljenju, za moj inženjerski mozak, prisustvo stranaka, jer se tako zove. Mi radimo dve i po godine sa ljudima iz Evrope, rezultati se vide zahvaljujući nama i civilnom sektoru, naravno, i svemu ostalom. Kroz sve te rezolucije koje sada dolaze i odnos Evrope. S tim ljudima imamo neki odnos i nije normalno da, ako oni sada dođu nakon dve i po godine, mi im kažemo: "Mi nećemo ući ni u istu prostoriju s vama".

Republika

Foto: Tanjug

 

OSOBA B - JA SAM DRAGAN ĐILAS

19. 7. 2021.

Mi smo u stalnoj komunikaciji s ljudima iz Evropskog parlamenta i ona je bazirana na našem vrlo iskrenom odnosu. Svaki put kažemo šta mislimo, šta očekujemo.

Republika

Foto: Tanjug

 

OSOBA C - JA SAM DRAGAN ĐILAS

19. 9. 2021.

Posrednici su, da ne upotrebim neke teške reči, zadali još jedan udarac svima nama koji verujemo da je Srbiji mesto u EU i da je to najbolji način da živimo bolje. Pošteno bi bilo od gospođe Fajon i gospodina Flekenštajna da kažu - mi ne možemo nijedan predlog opozicije da uvrstimo pošto Bilčik i ostali se ne slažu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Slobodan Basic

27.09.2021 02:22

Dilas nikad vise na vlasti I svi Oni koi su unistiti Srbiju rivrrdu Srbije.Sa njima padamo do guse u propast.Videcemo sta ce biti otvorice Neko budzet Iz druge vlasti I Dali je nestalo 25 milijardu Iz budzeta u Vuciceve dzepove.Sve se to da proveriri.Ali Zuti nikada I ljudi Iz mesanih brakova to je propasti kad geni prorade.Zivela Srbija I Srbski narod . Mi

Aco

27.09.2021 03:15

Naj pokvareniji covjek u Srbiji.Djubre od coveka.