VESIĆ PORUČIO ĐILASU: Ako ne možes da pomogneš ne smetaj do 2028.

Autor:

Vesti

24.09.2021

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je da je današnje obraćanje bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa povodom izgradnje metroa pokazalo da on zaista ništa ne razume o tome kako se grade ovako veliki infrastrukturni projekti.

Republika

Foto: beograd.rs

Goran Vesić

- Predlažem Ðilasu da sačeka 2028. godinu i da se provoza prvom linijom metroa. Do tada ako već ne može da pomogne neka ne smeta i neka pusti nas koji znamo, imamo volje, a obezbedili smo i novac, da izgradimo metro - naveo je Vesić na Fejsbuku i podsetio Ðilasa da izgradnja metroa počinje u novembru.

Vesić je izrazio žaljenje što je, kako je naveo "takva neznalica kao Ðilas ikada bila u prilici da odlučuje o razvoju Beograda".

Ðilas je, kako dodaje, u vreme kada je bio gradonačelnik, javno obećavao da će početi da gradi metro 2008, 2009, 2010. i 2012. i svaki put je obmanuo građane.

- Nije imao projekat izgradnje metroa na osnovu koga jedino može da se odredi cena izgradnje, već skice i crteže, tako da je njegova priča o ceni izgradnji metroa za dve milijarde evra jednako kredibilna kao da je rekao da to može da se uradi za jedan evro - navodi Vesić.

 

 

Kako dodaje, Ðilasovim skicama i crtežima nisu prethodile studije sabraćaja, master plan saobraćaja, niti studija linija javnog prevoza koje su radili najbolji domaći stručnjaci i renomirane kompanije iz Velike Britanije, Francuske i Austrije, što je urađeno pre nego što je sada Grad odredio trase prve dve metro linije.

Vesić navodi i da je linije metroa koje Ðilas danas pokazivao "crtao sam u kabinetu", kako nagalšva, verovatno uz dragocene savete "goluba Gute".

- Za razliku od Ðilasa, koji nije ni znao kako da se izgradi metro, niti je imao projekte izgradnje, niti se bavio analizom saobraćaja, a nije ni umeo da obezbedi novac za izgradnju, Beograd danas sve to ima zahvaljujući podršci predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije - rekao je Vesić.

Kaže da bi voleo da Ðilas ima bar toliko časti da se raduje što će Beograd imati metro, ali da mu to ne dozvoljava zloba i sujeta, i da zato čini sve da Beogad ne dobije taj najavažniji infrastruktruni projekat.

- Takvo ponašanje nije lepo, jer metro je namenjen svima, pa i Ðilasu, iako se vozi džipom - rekao je Vesić koji je poruku na Fejsbuku naslovio sa "Šta bi dao da si na mom mestu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading