PREDSEDNIK VUČIĆ IZ BUDIMPEŠTE: Zabrinut sam za prebijanje, NEĆE se desiti pogroma

Autor: Republika

Vesti

23.09.2021

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se medijima nakon Četvrtog demografskog samita u Budimpešti.

Republika

Foto: Printscreen/KlikTV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Budimpešte

– Dobro je da je takva tema pokrenuta, čini mi se da smo mnogo toga naučili. Jedan deo mera ćemo svakako prihvatiti i da učinimo sve što možemo da podignemo stopu nataliteta u Srbiji. U narednih mesec dana ćemo izaći pred vas sa merama – rekao je on.

Predsednik je potvrdio da je obavio niz važnih razgovora sa svetskim zvaničnicima.

Pitanja novinara

O knjizi supruge Aljbina Kurtija

– Ona je žena Norvežanka, ne plašimo se nečijih reči i knjiga, pojma nisam imao, pročitao sam usput u automobilu. Ne mislim da je to za nas problem, imam drugo pitanje. Kako to da je samoopredeljenje suština slobode za sve narode osim za Srbe? To je pitanje za Norvežane, Albance, ali i sve Evropljane. Kako Srbi nemaju ta ista prava? Ili sve što je vrhunac slobodarske misli je dozvoljeno svima osim Srbima? Znamo da smo mali, da su velike svetske sile bile protiv nas tokom sukoba devedesetih, samo nemojte to da nam objašnjavate principima. Tu prestaju sve vaše priče o pravdoljubivosti i ravnopravnom tretmanu. Da sam znao da je takav naslov knjige, došao bih i ja samo da dobijem odgovor na to pitanje, ali ne bih ga dobio jer nema odgovora – rekao je on.

O prebijanju Srba na KiM

– Veoma sam zabrinut zbog prebijanja Srba, to je pitanje za NATO i EU zašto to dozvoljavaju, mi smo tačno rekli koje su granice do kojih ćemo trpeti Kurtijevo nasilje i koji su naši potezi, ja verujem u hrabrost našeg naroda, ali pogrom, to se neće dogoditi. Očekujem hitan sastanak oko SZO – kazao je Vučić.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

O povlačenju Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima

– Ja sam kriv što se povlači iz procedure, izvinio sam se Aleksandru Vulinu zbog toga, uradio sam to zato što je ostalo šest meseci do izbora, ne želim da donosimo tako važne zakone na koje bi neko mogao da ima bilo kakve primedbe. Svakog dana govore kako je potrebno krivoprolićem doći na vlast, deo novinara, deo lažne elite, bivša vlast koja izigrava opoziciju, a onda se zgražavaju kad im devojka kaže da su diletanti. Oni svi zajedno ne mogu 10 odsto da skupe, pošto sve to mora, onda hajde da idemo na silu, a onda se prave naivni, pa kako je smela to da im kaže. A divnog li jezika, “pobićemo ih sve, mora i Vukan mali da odgovara”. Nisam video zakon. Da li više verujem Vulinu ili dokazanim lažovima od Marinike Tepić i Đilasa, naravno Vulinu – rekao je.

– Sve to je prilično kontradiktorno. S jedne strane sam pisao zakon, koji nisam ni video, da bih ih sprečio da preuzmu vlast, a kad smo ga povukli, onda sam to opet uradio da bi ih sprečio da dođu na vlast. Pa uhvatite tu logiku, sve genije do genija. Oni nemaju pojma ni o čemu je reč, to nije bilo ni u formi predloga. Što se kriminalaca tiče, mi smo sve pohapsili. Da nisu otkrili nekad nešto, kad smo imali po tri ubistva dnevno u Beogradu. Nemojte da mi glumite borce protiv korupcije, Tepić, Đilas i Jeremić koji su sinonim za korupciju. Oni će nekome da drže pridike – rekao je Vučić.

U Srbiji će da bira narod, nema nikakve sumnje, podvukao je predsednik.

– Mi nećemo računati na podršku stranog faktora, računaćemo na podršku našeg naroda, koje god nacionalnosti bili – istakao je.

O napadima na poslanicu SNS Nevenu Đurić

Predsednik je komentarisao napade od strane dela opozicje na poslanicu SNS Nevenu Đurić.

– Sećate se Đilasove izjave kad se Ana Brabić vakcinisala, kad je Đilas izašao i rekao da nismo obezbedili vakcine. Šta je dete pogrešilo? Sve im je u lice rekla. Zašto sam im ja najveći problem? Zato što nemam nikakav strah od njih. Zadovoljan sam onim što smo radili u prethodnih 9 godina i planom za budućnost. Napadali su sve koji kažu nešto lepo o meni. Zašto imaju problem s tom devojkom? Jer živi politiku, treba da sazri, ali ima srce, energiju, e zato im smeta. Pet minuta sam gledao emisije, takav talenat nisam video, ima energiju, posvećenost, želju da se bori. Ja hoću ljude koji ne beže, koji hoće na častan način da uzvraćaju udarce. Zato mi je ponašanje i hrabrost te devojke i histerija tzv. druge Srbije, rekao sam da takvog talenta nisam video dugo. Kad sam video, došao sam do tog zaključka. A čime je to nekog uvredila? Što je rekla da su diletanti? To nije ružna reč, nju su vređali tokom emisije. Zato se borim za to dete, znam kroz šta prolazi danas, kroz koliko mržnje. Znate šta oni rade, svi uposleni u Đilasovoj firmi? Ništa, za šta je stručna Marinika Tepić – podvukao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivana

23.09.2021 20:25

Bogami teška situacija na KiM, VS je u pripravnosti.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala našem predsedniku Vučiću an svemu što čini za ekonomski oporavak i razvoj.