LAJČAK REAGOVAO POVODOM DEŠAVANJA NA SEVERU KOSOVA! Predstavnik EU zabrinut zbog situacije u južnoj srpskoj pokrajini!

Autor: Republika

Vesti

21.09.2021

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je da je zabrinut zbog situacije na severu Kosova i Metohije.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Lajčak se oglasio povodom dešavanja na severu KiM

Lajčak je pozvao na hitno smirivanje situacije, koja je na granici pucanja zbog postupaka pripadnika specijalne policije Rosu.

- Važno je da se spuste tenzije, povrati mirna atmosfera i dozvoli sloboda kretanja - poručio je Lajčak sa svog naloga na Tviteru.

Lačak, koji se nalazi u poseti Beogradu, naglašava da je o situaciji na severu KiM razgovarao sa ambasadorima zemalja Evropske unije.

- Spemni smo da posredujemo u razgovorima o svim otvorenim pitanjima iz dijaloga Beograda i Prištine - naveo je Lajčak.

Podsetimo, u ponedeljak ujutru su pripadnici specijalne policije ROSU došli na sever Kosova, a stacionirali su se i na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Oni su tokom dana skidali tablice sa srpskih vozila, bacili su suzavac na okupljene Srbe koji su mirno protestovali, posle čega se i srpska vojska uputila na Kosovo i Metohiju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Duksi

21.09.2021 13:51

Zašto se Lajćak nije vratio na Kosovo?