VUČIĆ DAO ALBANCIMA ROK: Dosta mi je politike svršenog čina, POGROMA NEĆE BITI (VIDEO)

Autor:

Vesti

21.09.2021

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Aleksandar Vučić

Glavna tema sednice su dešavanja na Kosovu i Metohiji, nakon poslednjih poteza Prištine da rasporedi specijalne jedinice ROSU na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Obraćanje predsednika Vučića

- Veoma sam zadovoljan stanjem, kako borbene gotovosti tako i svime onime što nas čeka. Znatno naoružanje vojske i policije. Razlika u odnosu na prethodno vreme će se zasigurno videti. Srbija će odgovoriti na kriminalne akcije prištinskog režima. Oni su preplašili naš narod uz korišćenje dugih cevi, maltretiranja stanovništva... - rekao je Vučić pa dodao: 

Analizirali smo situaciju i zaključili. Srbija nastavlja na očuvanje mira, smatramo neprimerenim izjavama kada se Beograd poredi sa Prištinom. Lično sam preuzeo teret na sebe i odbio predlog zemalja Kvinte (70% onoga što su Albanci nameravali da rade, oni bi zaboravili na to. Kompromis je da mi prihvatimo to). Sit sam politike svršenog čina, i tako ne možete razgovarati sa Srbijom.

- Ali onda svi znamo da raj sporazum više ne postoji, a srž Briselskog sporazuma je Zajednica srpskih opština. Pozivamo EU da upozore Prištinu na ponašanje, i da se drže Briselskog sporazuma. 

Povlačenje svih trupa sa severa KiM, povratak na pređašnje stanje, pa da onda odgovaramo. Tražimo hitan odgovor od EU, postoji li Briselski sporazum u pravnom prometu. Moramo da vidimo da li taj sporazum postoji ili ne. Zajednica srpskih opština je suština Briselskog sporazuma. Insisitiraćemo i na hitnom puštanju Ivana Todosijevića jer je on osuđen suprotno Briselskom sporazumu.

- Neće biti pogroma kao što je bilo 2004. godine, kao što neće biti ni Oluje, ni Bljeska - naglasio je predsednik.

-Mi hoćemo da dolazimo u Brisel, a vi nećete da primenjujete Briselski sporazum - dodao je Vučić i podsetio na slučaj voza na kome su bili oslikani manastiri.

- I za to su bili krivi Srbi-rekao je Vučić.
 

Republika

Foto: printskrin: Tanjug

Predsednik Srbije se obraća nakon sednice Saveta nacionalne bezbednosti

 

O izjavama Zorana Milanovića

- Ja ga razumem, on je veliki i iskreni prijatelj Srbije, i on želi Srbiju da vidi u EU, i ja mu u tome smetam. Ali to neće promeniti činjenicu da će Srbija da pretekne EU.  Neće se promeniti to da na njegove niske i plitke uvrede, odgovaram uvredama. Da ga vređam ne pada mi na pamet, on je izbor hrvatskog naroda, a narod da vređam ne pada mi na pamet - poručio je srpski predsednik.

O odbijenom predlogu 

- Ne bi nam više oduzimali tablice, ali ne može. Ne može. Poštujemo mi dobru volju EU, čestitamo im na svemu, ali te šibica fazone koje Albanci pokušavaju da nam poture, pa trećina nama... Ne želimo. Ja sam izabrao da kažem "Ne", iako mi je mnogo lakše da kažem "Da". Ali ne može. Jedino rešenje je povlačenje svih trupa sa severa KiM, povratak na pređašnje stanje, a onda možemo da idemo da razgovaramo. Mi tražimo hitan odgovor od EU ostaje li Briselski sporazum na snazi ili ne i taj odgovor tražićemo u narednih mesec dana, a ako ga ne bude, to će nam takođe biti znak da taj sporazum više ne postoji - rekao je predsednik.

Savetom je predsedavao predsednik Republike Aleksandar Vučić, a sednici su, pored ostalih, prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i direktor BIA Bratislav Gašić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Milica

21.09.2021 10:25

Tako je,uzeti stvar u svoje ruke… dosta je stavljanja nas pred svrsen cin

Mile lala

21.09.2021 12:09

Ovo je opomena da Srbija mora vise da radi na ujedinjenju naroda i povecanju rodoljubivih osecanja. Diplomatija mora pridobiti ceo svet za interes Srbije. Treba obavezni vojni roj za sve i musko i zensko i to da se izvodi na ad. liniji prema KiM. Da se na fakuktetima Srbije pokrenu programi za stvaranje najnovijih sofisticiranih sistema za odbranu (tehnicki, elektro, i sl. za hardver, a drustveni za softver). Fornirati tri brigade diverzanata profesionalaca koji moraju izvrsno poznavati tri svetska jezika i albanski. Jos vise uraditi na unapredjenju vojne industrije. Svet mora znati da mnogo zelimo da odbranimo svoju slobodu.

e-srbin

21.09.2021 17:17

braco srbi, nije akterima iz 90ih za verovati

milan

21.09.2021 18:28

Prestani da lazes narod na Kosovu. Mi njima ne dozvoljavamo kolima da prodju po Srbiji a da ne zamene tablice, to rade na Kosovu isto i sta tu ima da se politizira. Trebali su to mnogo ranije da nam urade da sever Kosova ne bude divlji zapad kao sto je sad. E sad nekome ne odgovara uspostavljanje reda i zakona. Pa tamo ljudi ni Srbi, ni Albanci ni ostali ne placaju struje, vodu i komunalije veq 22 godine. Dok drzis te nakaradne govore, objasni ljudima na severu da su oni deo Kosova a da si ti deo problema. Milan