Počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost: Vučić pozvao šefove specijalnih jedinica

Autor:

Vesti

21.09.2021

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednicom predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, glavna tema - aktuelna dešavanja na Kosovu. Nakon sednice, koja se održava iza zatvorenih vrata, a kako je ranije najavljeno, neko od članova Saveta će se obratiti medijima.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedava sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, čija su glavna tema dešavanja na Kosovu i Metohiji, nakon poslednjih poteza Prištine da rasporedi specijalne jedinice ROSU na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Sednica Saveta nacionalne bezbednosti na kojoj se razgovara o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji i raspoređivanju ROSU snaga na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak počela je nešto posle 10.00 časova.

Savetom predsedava predsednik Republike Aleksandar Vučić, a sednici prisustvuju ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i direktor BIA Bratislav Gašić.

Vučić je sinoć poručio da Srbija neće dozvoliti Prištini da ponižava i maltretira srpski narod na Kosovu i Metohiji, a ako nastavi sa jednostranim akcijama poput ove na administrativnim prelazima, Beograd će uzvratiti merama koje će biti bolne, pre svega u ekonomskom smislu.

Neko u Evropi mora da kaže da li postoji Briselski sporazum ili ne. Taj odgovor ćemo morati da dobijemo veoma brzo, jer naše strpljenje nije bezgranično. Dosta je bilo, 3.076 dana nas vuku za nos, a mi trpimo zbog mira i svega drugog iako još nema Zajednice srpskih opština (ZSO). Ako nema Briselskog sporazuma za drugu stranu, onda ga nema ni za nas - poručio je Vučić u obraćanju javnosti.

On tvrdi da je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti izmislio pravilo o tablicama zato što on i saradnici računaju da će nešto da otmu i da će se pojaviti neko ko će Srbiji i Srbima ponuditi kompromis po principu "pola nama, pola vama" od tog otetog.

Mi u tome nećemo da učestvujemo. Ako se nastavi ugrožavanje imovine i života građana srpske nacionalnosti, pozvaćemo NATO i KFOR da zaštite živote i imovinu u Srba. Takođe, svi treba da znaju da mi ponavljanje pogroma iz 2004. godine nećemo dozvoliti - istakao je Vučić.

Nakon sednice, koja se održava iza zatvorenih vrata, a kako je ranije najavljeno, neko od članova Saveta će se obratiti medijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Sanara

21.09.2021 09:06

Nadamo, se da ce se pronaci kompromis za izlaz iz ove besmislene situacije

Petar

21.09.2021 09:42

Srbija se nikada neće odreći Kosova i Metohije.

Nikola

21.09.2021 11:22

Imamo snažnu vojsku, spremni smo da odbranimo svoju teritoriju i narod, ali svakako da je bolje da se ovaj problem rešava mirno. Dosta je više popuštanja vreme je za ozbiljan odgovor.

Dubravka

21.09.2021 11:45

Rešenje postoji za sve probleme. Budimo ljudi.