PRVI OPERATIVAC NAPREDNJAKA DARKO GLIŠIĆ POSLAO JASNU PORUKU: Kad vas neprijatelj napada, on uvek računa na domaće izdajnike!

Autor: Republika

Vesti

16.09.2021

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić analizirao je izjavu bivšeg ombudsmana i predsedničkog kandidata Saše Jankovića da je trpeo pritiske od stranih ambasada da se približi predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću kako bi ga "rušio iznutra".

Foto: Tanjug/AP/ST

Darko Glišić, Aleksandar Vučić i Saša Janković

- Potvrdilo se ono o čemu smo govorili nekoliko poslednjih godina. Oponenti su tvrdili da je sve to neki naš spin i da mi hoćemo da izazovemo neku vrstu tenzija. Govorili su da preterujemo, ali smo mi i dalje znali o čemu govorimo. I predsednik Vučić je znao da je meta. Znali smo da može doći do toga i da to neko planira da vrati Srbiju na početnu tačku na kojoj je bila pre dolaska Aleksandra Vučića. Oni su želeli da Srbija opet bude jadna zemlja, država za potkusurivanje - kazao je Glišić.

Janković rekao istinu

Prema njegovim rečima, međutim, situacija se promenila.

- Mi smo na svim poljima zabeležili veliki napredak. Kao država smo počeli da rastemo i jačamo. Mi postajemo država podignute glave. Sad nekome to smeta što Srbija nije na kolenima. Žele da eliminišu onoga koji je najzaslužniji za to. Iz stranih ambasada su vrbovali ljude i tražili najpokvarenije koji bi mogli da preuzmu vlast i unazade Srbiju. Kada sam čuo izjavu Saše Jankovića, silno sam se iznenadio. Hvala Saši što je bio iskren i to je dalo jasnu potvrdu svega što smo sumnjali. Janković je bio naš žestok oponent, ali je rekao da je to što mu je nuđeno bilo zastrašujuće. Verujem da je strašno to što je on trebalo da dođe na vlast preko nečijeg leša. Njegova savest to nije mogla da podnese i to je važno što je rekao. Da li je on to nepažnjom rekao ili po svojoj savesti, to ne znam, ali je suština da je rekao istinu - rekao je Glišić.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Na meti: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Glišić upozorava da se ništa nije promenilo ni danas.

- Oni imaju plan samo menjaju izvršioce. Njihov plan je bio da se Vučić dovede do stanja infarkta. Čime ćete to da izazovete? Napadima tamo gde smo najslabiji. U ovom slučaju je reč o porodici i deci. Vučića tu najviše boli. Strašno je kada vam kriminalizuju porodicu kroz medije - rekao je Glišić i podsetio da predsednik ima povremeno problem sa visokim pritiskom, "a oni su imali uvid u njegov zdravstveni karton".

- Kada vas neprijatelj napada, on uvek računa na domaće izdajnike! Kada su taj cilj postavili, u hodu su menjali izvršitelje. Oni su našli medije i tu su delovali. Neko je iz domaćih redova javljao šta je to pogodno za njihov cilj. Išli su na to da što jače napadaju njegovu porodicu kako bi ga iznervirali i pogoršali mu zdravstveno stanje, samim tim i uklonili ga sa političke scene. Napadi na Vučića nisu prestali. Naprotiv, svakoga dana su sve intenzivniji. Taj arsenal uvreda, demonizacija njegove porodice i taj udar na decu ne prestaje 24 časa. Oni se svakoga dana bave tim da izazovu neki njegov iracionalni potez i da mu ugroze život - rekao je Glišić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivana

16.09.2021 18:14

SNS mora da se čisti od takvih izdajnika koji radi protiv interesa naroda.