MINISTAR VULIN: Zašto hrvatskim zvaničnicima smeta srpska zastava?

Autor:

Vesti

15.09.2021

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odgovorio je na nove napade na Srbe i predsednike Srbije koji stižu od zvaničnika iz Hrvatske.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Aleksandar Vulin

- Istina o takozvanom domovinskom ratu je neupitna, to je građanski rat koji su pokrenuli Hrvati, a završen je hiljadama mrtvih srpskih civila i najvećim etničkim čišćenjem u operaciji "Oluja". Kada god sam govorio o "srpskom svetu" kao jedinoj brani da se u zvaničnu  hrvatsku politiku ne vrati ustaška ideologija, bio sam osporavan, a sada se jasno vidi da nije problem u ideji "srpskog sveta", već je spor u samom postojanju Srba i našoj potrebi da budemo ujedinjeni - rekao je srpski ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odgovarajući na nove napade na Srbe i predsednika Srbije koji stižu od zvaničnika iz Hrvatske.

- Isticanje srpske zastave je samo povod za napade na Srbiju i Vučića, a uzrok je jačanje Srbije i objedinjavanje Srba pod vođstvom predsednika svih Srba Aleksandra Vučića. Da Hrvatska ima problem sa danima zastava i jedinstava, zar ne bi šiptarski Dan zastave do sada izazvao hrvatske zvaničnike da nešto zabrane ili bar prokomentarišu. Ustaše smatraju da je samo Srbin koji ne sme da kaže da je Srbin dobar Srbin, a još bolji je kada je proteran ili mrtav. Napadati srpski Dan jedinstva i zastave je kao da tražite od srpskih Hrvata da nemaju svoju zastavu, ime i praznike. Srpskim Hrvatima u Srbiji niko ne brani da ističu i čuvaju svoju naciju zašto se onda Srbima brani da budu Srbi u Hrvatskoj ili gde god da žive? - upitao je ministar i predsednik PS-a Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading