VUČIĆEVA SAVETNICA SUZANA VASILJEVIĆ O IZJAVI KOJA TRESE SRBIJU: Verujem Jankoviću, službe u ovoj zemlji rade svoj posao!

Autor: Republika

Vesti

15.09.2021

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savetnica za medije predsednika Republike Suzana Vasiljević izjavila je danas da ne sumnja u izjavu Saše Jankovića da su mu neke strane službe i ambasade savetovale da se "približi" Aleksandru Vučiću kako bi ga "srušili".

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Suzana Vasiljević, savetnica predsednika Vučića

 

Vasiljević je za TV Prva rekla da Jankovića smatra za iskrenog čoveka i da zbog toga nema razloga da sumnja u njegove reči.

Janković nije blizak Vučiću

Podsetila je da je Janković na prošlim predsedničkim izborima bio Vučićev protivkandidat i dodala da on nikada nije bio blizak Vučiću.


Vasiljević kaže da nije imala prilike da presluša Jankovićevu izjavu, kao ni da je prokomentariše sa predsednikom Vučićem.

- Službe u ovoj državi rade svoj posao, mi imao informacije i verujem da predsednik ima više infromacija, o tome da razne službe i ambasade u ovoj državi zastupaju svoje interese, i samo je pitanje do koje mere ćete ići u rušenju države domaćina da bi te svoje intrese sproveli - rekla je Vasiljević.
Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Uzdrmao politčku scenu: Saša Janković

Ističe da se to ne dešava samo u Srbiji, već da je to uobičajena stvar u svetu.

Vasiljević kaže da je Janković taj koji bi trebalo da kaže ko mu je to predlagao i dodaje da razume da kada službe traže osobu koja će na izborima da "sruši neku vlast", ali da ne razume kada neko traži način dolaska na vlasti tako što planira "ubijanje neke osobe".

O Milu Đukanoviću

Upitana da prokomentariše dešavanja u Crnoj Gori, Vasiljević je istakla da predsednik te zemlje, Milo Ðukanović, vodi politiku koja u tom trenutku ide njemu u korist, te dodaje da je nekada nacionalista, a nekada neko ko zastupa evropsku Crnu Goru.

Vasiljević je podsetila da je Ðukanović 1997. godine došao na čelo DPS-a uz podršku mitropolita Amfilohija, da je na izborima 1998. takođe imao podršku SPC i zahvaljujući kojoj je došao na vlast.

Republika

Foto: Tanjug

Milo Đukanović

Podsetila je i da je vlada Crne Gore dala veliku donaciju SPC za izgradnju hrama SPC u Podgorici u kojme je sahranjen Amfilohije.

- Pritom imali smo i slavlja Ðukanovića svaki put kada je Amfilohije nešto protiv Vučića rekao, imali ste i srpske nacionaliste u Beogradu koji su optuživali SPC u Crnoj Gori što 2006. godine nije jasno stala protiv progalšenja nezavisnosti Crne Gore. Mi sve vreme pričamo o odmetnutoj SPC u Crnoj Gori koja pomaže Ðukanoviću - ukazuje Vasiljević i dodaje da danas Ðukanović radi protiv SPC.

Ustoličenje na Cetinju

Na pitanje ko je predsednika Vučića savetovao da ne prisustvuje ustoličenju, Vasiljević je navela da je on tu odluku doneo sam jer nije želeo da njegovim prisustvom na bilo koji način bude pokvaren taj događaj.

- To je bio crkveni događaj, i što se nas tiče, tako je bilo do poslednjeg trenutka - zaključila je Vasiljević.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Митрофан Фуштић Морија

15.09.2021 10:03

Није њој за веровати. Има слика, где је она на чамцу огрнута барјаком са шаховницом хрватских усташа.

Suvi

17.09.2021 10:55

@Митрофан Фуштић Морија - Nikad video niti cuo ...