ZORAN ĐINĐIĆ OD ZAPADA NEPOSREDNO PRED SMRT TRAŽIO JEDNU VELIKU STVAR! Da li je ovo politička pozadina ubistva srpskog premijera!?

Autor:

Vesti

14.09.2021

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić zatražio je povratak srpske vojske na Kosovo i Metohiju u pismu upućenom tadašnjem komandantu NATO-a za jugoistočnu Evropu, admiralu Gregoriju Džonsonu, februara 2003. godine.

Republika

Foto: Tanjug

Zoran Đinđić je izrazio zabrinutost zbog mogućnosti da UNMIK poveri neke poslove obezbedenja Albancima

Đinđić je izrazio u pismu zabrinutost zbog mogućnosti da UNMIK poveri neke poslove obezbedenja lokalnim vlastima Albanaca, piše Intemagazin.

Đinđić je rekao da bi dolaskom oko hiljadu srpskih vojnika na Kosovo i Metohiju bio popunjen bezbednosni vakuum koji bi mogao da se javi ako NATO povuče deo svojih jedinica u slučaju vojne akcije u Iraku.

Mesec dana kasnije Zoran Đinđić je ubijen, a politička pozadina ubistva premijera nikad nije razjašnjena.

I dok postoje teorije da je Đinđića ubila mafija koja ga je i dovela na vlast za vreme puča 5. oktobra, postoje i oni koji tvrde da je Đinđić shvatio da od Zapada neće dobiti ništa.

Prema toj teoriji, Đinđić je želeo da napravi politički preokret i da od otvorenog NATO lobiste postane patriota. Ipak, takve teorije nikada nisu dokazane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
dejan

14.09.2021 23:14

nema to veze ..... budite realni .... samo bi ga odbili .... on ispunio normu i nikom nista

Samo se vi zanosite Djindjicem

15.09.2021 15:10

Ma kakav nato. Djinjdic 5 godina radnog staza a kupio dva stana od po 500 000 evrica a posle prodati za milion za onu vilu na Dedinju. Firma Zupa Aleksandrovac zasto ne sme da se napise cija je? Odakle toliko novca porodici Djindjic. Realno dobro ocepili zapad i novac koji stizao za borbu protiv Milosevica a kasnije pljackaske privatizacije. Desna ruka, Ceda Jovanovic takodje silne fabrike pokupovao samo niko da istrazi poreklo novca. Svi siromasi a odjenom milioneri. Istina koju niko ne sme da istrazi. Da nije ubijen od strane mafije koju je hteo da zatre jer trazila veliku moc za unosnije biznise pa doslo ko ce pre koga, taj bi zavrsio kao Tadic ili Kostunica. Kakav vizionar, kakva buducnost. Srbija ce ziveti onoliko koliko joj strane sile dozvole i to je politika vec zadnjih 150 godina. Ali narod priglup. Uvek dize za heroje one koji su bili najbolji poslusnici velikih sila.

Odgovori 12 7