DOKOTRAT SINIŠE MALOG NIJE PLAGIJAT: Dekan FON-a poništio odluku Senata

Autor:

Vesti

14.09.2021

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dekan Fakulteta organizacionih nauka Milija Suknović izrekao je meru javne osude ministru finansija Siniši Malom zbog određenih tehničkih nedostataka u radu.

Republika

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

Siniša Mali

Dakle dekan je potvrdio da nije u pitanju plagijat već da su u pitanju odredjeni tehnički nedostaci te je izrekao ovu meru koja je inače najstroža za pomenuti nedostatak. Kao što je i ministar tvrdio u pitanju nije plagijat te je dekan de facto poništio odluku senata kojim je oduzeta doktorska titula.

Inače analiza je pokazala da 90% doktorskih radova ima nedostataka tehničke prirode kao što je i tvrdio ministar Mali. Na ovu odluku ima prava samo ministar Mali jer je izrečena drakonska kazna tj. najstroža kazna koja svakako nije oduzimanje doktorske titule.

Kako nezvanično saznaje "Informer" ministar Mali će pokrenuti upravni sud protiv odluke senata kojim je odbijen predlog za ponavljanja rektorke jer je sada i više nego jasno da će taj zahtev biti usvojen.

Pravni eksperti koji su analizirali navedeni slučaj su šokirani postupkom koji je vodjen pred FON-om ali posebno odlukama Senata i dele mišljenje da će ministru Malom biti sigurno vraćen doktorat.

Ukoliko se zanemari činjenica da se primenjuju pravilnici koji imaju retroaktivno važenje, suprotno Ustavu RS, onda se ne može zanemariti da je i u ovom očigledno manjkavom postupku utvrdjeno da sam rad nije takav da je moguće da se ministru Siniši Malom oduzme titula doktora nauka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading