MINISTAR NENAD POPOVIĆ: Danas se sećamo genocida nad Srbima od monstruma NDH

Autor: Republika

Vesti

13.09.2021

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Nenad Popović koji prisustvuje obeležavanju praznika Svetih mučenika jasenovačkih u Jasenovcu poručio je da se danas sećamo genocida koji je sproveden nad Srbima u logoru Jasenovac od, kako je rekao, ruke monstruma nacističke Nezavisne države Hrvatske.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Nenad Popović podržao izgradnju Memorijalnog centra u Donjoj Gradini

Popović je u izjavi za Tanjug podsetio da do današnjeg dana nije utvrđen tačan broj stradalih i kazao da se podaci o tome kriju i falsifikuju.

- Ali, radi se o stotinama hiljada Srba, Jevreja i Roma koji su na najmonstruoznije načine mučeni i ubijani u Jasenovcu. Ta ubistva su bila sprovođena na sistematski način sa ciljem da se zatru tragovi postojanja srpskog naroda na ovom prostoru - ukazao je Popović.

Izrazio je žaljenje zbg toga što se današnje hrvatsko državno rukovodstvo nikada nije jasno odredilo prema genocidu nad Srbima koji su počinili Hrvati u Drugom svetskom ratu.

- Naprotiv, hrvatski političari veličaju ustaštvo i pokazuju celom svetu da je današnja Hrvatska ideološka naslednica nacističke NDH. Pod takvim okolnostima teško je govoriti o istinskom pomirenju u regionu kojem Srbija teži - dodao je.

Popović kaže da će Srbija nastaviti da se bori za istinu i za to da svaka žrtva ustaških zločina bude upisana i zapamćena u istoriji jer, kako kaže, narod koji ne zna svoju istoriju, ne može ni da gradi svoju budućnost.

- Zato je važna inicijativa predsednika Vučića da se u Donjoj Gradini izgradi Memorijalni centar za sve srpske žrtve - poručio je Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading