ANGELA MERKEL DANAS U BEOGRADU! Kraljica Evrope ukazala Srbiji veliku čast na kraju mandata! BEOGRAD U ZASTAVAMA NEMAČKE!(FOTO)

Autor:

Vesti

13.09.2021

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas u Beograd stiže nemačka kancelarka Angela Merkel.

Republika

Foto: Tanjug/KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE

Aleksandar Vučić će danas obaviti razgovor iza zatvorenih vrata sa Angelom Merkel

Kancelarke Savezne Republike Nemačke Angela Merkel stiže u 16.10 na Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, gde će biti organizovan doček.

Ceremonija svečanog dočeka odvijaće se ispred Palate Srbija u 18 časova, nakon čega sledi razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Premijerka Ana Brnabić istakla je da je poseta nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je kraljica Evrope, velika čast za Srbiju. Ona je rekla da će se videti sa kojom porukom dolazi, ali činjenica da u posetu Srbiji dolazi na kraju svog mandata, kao i dužina ostanka, te pažnja koju poklanja našoj zemlji, dovoljna je poruka sama za sebe.

Bivši premijer Srbije Nikola Šainović ističe za Alo da je za nas dolazak Angele Merkel velika potvrda značaja naše spoljne politike.

Vučić: Njena poseta je za nas čast

Predsednik Vučić istakao je juče da je ogromna čast što nemačka kancelarka dolazi u Beograd i ostaje ovde najduže, kao i da će sa njom imati više sastanaka i radnu večeru.

On je dodao i da će Merkelova u Srbiji noćiti, što je za Srbiju dodatna čast.

- Neko tako značajan na kraju tako velike karijere dolazi u Beograd, to znači da poštuje taj Beograd, i to u situaciji kad se ne slažemo po svim pitanjima. To je prava međunarodna politika, kad uvažavate razlike, a gledate da napravite saradnju - kazao je on  i dodao da će tema svakako biti i regionalna saradnja.

- Biće neizbežna tema i Kosovo, u kojoj se ne slažemo, ali među ozbiljnim partnerima to nije jeres. Na kraju mislim da će taj razgovor ostaviti trag i put za buduću komunikaciju sa nemačkom vladom koja god bila - zaključio je Šainović.

Program posete pogledajte ovde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Ancic

13.09.2021 07:13

Merkelova je dobar poznalac prilika na Balkanu sto moze doprineti realizaciji nekih novih ideja u regionu.

Petar

13.09.2021 07:17

Sve to je zahvaljujući dobroj politici koju Vučić sprovodi.

TADEJ

13.09.2021 07:29

Dobro dosla velika je čast da Srbija bude domacin !

Bojan

13.09.2021 08:03

To govori u prilog tome koliko poštuje našeg predsednika i Srbiju.