BRUTALAN PRITISAK NA MEDIJE: Stefanović podneo četvrtu tužbu - HOĆE DA NAS UĆUTKA I UNIŠTI!

Autor: Republika

Vesti

11.09.2021

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane i bivši ministar policije Nebojša Stefanović podneo je i četvrtu tužbu protiv Srpskog telegrafa, s jasnom namerom da nas uništi i zauvek ućutka.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Pritiska medije: Nebojša Stefanović

Tužbu je podneo Višem sudu u Beogradu i traži odštetu od 400.000 dinara.

"OPASNA" ISTINA

Podsećamo, Stefanović je u julu i avgustu već podneo tri tužbe protiv našeg lista i u svakoj traži odštetu od 400.000 dinara.

Kada se sve sabere, Stefanović traži 1.600.000 dinara, svestan da time dovodi u pitanje opstanak našeg lista, što mu je očigledno i cilj.

Kako za Srpski telegraf ocenjuje advokat Svetozar Vujačić, specijalni savetnik sadašnjeg ministra policije Aleksandra Vulina, jasno je da na ovaj način Stefanović pokušava da ućutka naš list.

- Iz njegove perspektive, vi ste postali opasni po njega i treba vas uništiti tužbama. Jasno je da mu je namera da vas zaplaši, ali lično smatram da svako ko se zakačio s medijima nije dobro prošao. Drugo je pitanje koliko su te njegove tužbe uopšte osnovane. Nije mi jasno zašto to uopšte radi. Pa pogledajte šta rade predsedniku Vučiću, koliko napadaju njega, njegovu porodicu i decu, pa on nikoga nije tužio - rekao je Vujačić.

Republika

Foto: youtube.com/Pancevo RTV

Komentarisala pritisak na medije: Ivana Vučićević

Glavna i odgovorna urednica Studija B Ivana Vučićević smatra da je postalo moderno da političari tuže medije.

NEPRIHVATLJIVO

- Nije sporno da na to imaju pravo, ali tužiti medije, pa čak isti medij više puta, ne govori o dobrim namerama. U razvijenom svetu, na koji se svi malo-malo pozivamo, političari redovno demantuju medije ukoliko smatraju da su oni izgovorili neku neistinu. U Srbiji pak izgleda da je omiljeni sport novinara poslati u sudnicu, a od medija koji predstavlja tražiti novac za, recimo, povredu časti i ugleda. Da obrnemo stvar. Pitam se samo kako bi političari reagovali kada bismo ih mi novinari tužili za sve izgovorene neistine i neispunjena obećanja? Ili skrivanje činjenica? Ili zbog neznanja, za koje su još stari Rimljani rekli da nema opravdanja? Kao novinar, svaku tužbu protiv medija smatram apsolutno neprihvatljivim pritiskom na slobodu javnog informisanja. I sada i uvek - poručila je ona.

Podsećamo, ofanzivu protiv našeg lista započela je Dijana Hrkalović, a ubrzo su joj se pridružili i Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Nebojša Stefanović, koji, kada se saberu njihove tužbe, traže 9.650.000 dinara, čime ugrožavaju opstanak naše redakcije.

KOLIKO KO TRAŽI

Dijana Hrkalović: 6,9 miliona

Bivša državna sekretarka u ministarstvu policije tužbe protiv našeg lista podnela je u februaru i traži odštetu od 6,9 miliona dinara. Njoj se nije dopalo pisanje našeg lista da je naložila prisluškivanje predsednika Aleksandra Vučića, o čemu je svedočio i Dejan Milenković Bagzi, načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije. Hrkalovićki se ne sviđa ni pisanje o tome na koje načine je pomagala mafiji, uticala na uništavanje dokaza zbog kojih bi Nevoljina ekipa mogla biti uhapšena i ranije. U dve odvojene tužbe ona traži 6,9 miliona dinara.

Radoje Zvicer: 700.000 

Vođa "kavčana" Radoje Zvicer, za kojim policija i dalje traga, očigledno tužbe piše u bekstvu, s obzirom na to da mu se posle hapšenja prvog čoveka klana Slobodana Kašćelana gubi svaki trag. Zvicer je na adresu našeg lista tužbu poslao u julu, a traži 700.000 dinara.

Veljko Belivuk: 450.000

Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja, protiv koga je podignuta optužnica za najmanje pet surovih ubistava, presavio je papir i tužio nas u julu, tražeći 450.000 dinara odštete. Iako su državni organi više puta u javnost izašli sa stravičnim fotografijama zverstava koje je počinio Nevolja sa svojom ekipom, u njegovoj tužbi se, između ostalog, navodi da je Srpski telegraf objavio neproverene informacije i fotografije, bez cilja objektivnog i istinitog informisanja javnosti?! Verovatnije je da se on sticajem nekih čudnih okolnosti našao pored obezglavljenih tela, a možda je u pitanju foto-montaža.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading