PREDSEDNIK VUČIĆ O UVOĐENJU NOVIH MERA: Hteli su Skupštinu da zapale! Pa šta u stvari hoćete?

Autor: Republika

Vesti

09.09.2021

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle polaganja kamena temeljca za izgranju vakcina u Zemun polju odgovarao na pitanja novinara.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić govorio o uvođenju novih mera

Vučić je zajedno sa ambasadorkom Kine Čen Bo prisustvovao polaganju kamena temeljca i početku izgranje fabrike za proizvodnju kineske vakcine Sinofarm.

Predsednik Srbije je, nakon što je položio kamen temeljac, odgovarao na pitanja novinara, a jedno se ticalo mera za borbu protiv epidemije koronavirusa i naglog porasta broja novozaraženih u našoj zemlji.

- Srbija je uradla sve što može. Nema zemlje u svetu gde se nije čulo za Srbiju zbog svega onog što smo uradili u borbi protiv korone - istakao je Vučić.

Na pitanje zašto se ne uvode nove mere, već se umesto toga grade fabrike i kovid bolnice, predsednik Srbije je podsetio šta se dogodilo prošle godine kada je najavljeno uvođenje restriktivnijih mera.

- Umalo Skupština nije zapaljena samo zbog najave da ćemo uvesti restriktivnije mere prošle godine. Obezbedili smo više i brže vakcine nego EU što je obezbedila svojim članicama. Imamo najmodernije kovid bolnice sa opremom, veliki Klinički centar u Nišu, povećali smo plate i dva puta medicinskim radnicima dali jednokratnu pomoć. Nabavili smo lekove, od hlorokina do remdisivira, sve smo kupovali što postoji u svetu i dali našim lekarima. I šta sad da uradimo? Da uvodimo još policijski čas?! Ujedinjeni protiv kovida su objavili saopštenje u kojem kažu da će vlast uvesti nove restriktivne mere kako bi se sprečio ustanak građana. Posle četiri dana se pitaju zašto vlast ne uvodi mere. Pa, oni izlaze sa dva dijametralno suprotna stava u samo četiri dana. Pa, šta vi u stvari hoćete?! - poručio je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Duksi

09.09.2021 14:18

Ovakva opozicija radi protiv sebe. Uništili su sami sebe nasilnim demonstracijama.