ZACEMNTIRANO! Srbija i Mađarska potpisali sporazum o strateškom partnerstvu!

Autor: Republika

Vesti

08.09.2021

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijeri Mađarske i Srbije Viktor Orban i Ana Brnabić potpisali su danas u Budimpešti Sporazum o srdačnim odnosima i strateškom partnerstvu između dveju zemalja.

Foto: Tanjug

Veliki dan: Ana Brnabić i Viktor Orban potpisali sporazum o strateškom partnerstvu

Takođe, resorni ministri potpisali su prateće memorandume o saradnji u oblastima privrede, poljoprivrede, diplomatskih odnosa, policije - vršenje mešovitih graničnih patrola, evropskih integracija - stručne pomoći za pristupne pregovore, kao i za razvoj brzih putničkih vozova od Beograda do Budimpešte.

Sporazume su u ime Srbije Vlade Srbije potpisali, sa kolegama iz Mađarske, ministri spoljnih poslova Nikola Selaković, ministarka privrede Anđelka Atanacković, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Republika

Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić sa mađarskim kolegom Orbanom

U sedištu Vlade Mađarske prethodno su održani bilateralni sastanci dvoje premijera i članova dveju vlada.


Tanjugu je u Vladi Srbije rečeno da će Sporazum o srdačnim odnosima i strateškom partnerstvu između dveju zemalja stvoriti institucionalne okvire za dalje unapređenje odnosa Srbije i Mađarske, kao i realizaciju zajedničckih projekata u mnogim oblastima.

Nakon toga, biće potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva za inovacije i tehnologiju Mađarske i Ministarstva privrede Srbije.

Memorandumom o razumevanju će biti omogućena sadradnja mladih poljopriivrednika dveju zemalja, a Memorandum o saradnji u oblasti diplomatskih obuka između Ministarstva spoljnih poslova i trgovine Mađarske i Ministarstva spoljnih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading