ĐILAS POBESNEO KADA JE VIDEO PREDLOG! Evroparlamentarci oduvali tajkuna, on krenuo da bljuje vatru!

Autor: Republika

Vesti

08.09.2021

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas odbio je predlog koji je dobio od evroparlamentaraca, a koji se tiče izbornih uslova.

Republika

Foto: ST/P.Divac

Đilas kao Šojić, iznenađen i uvređen

Evroparlamentarci su posle niza sastanaka kojima je prisustvovao deo opozicije i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poslali predlog za izborne uslove, za izbore koji treba da se održe naredne godine.

Prema informacijama koje su se pojavile u medijima, u predlogu koji su poslali evroparlamentarci stoji promena sastava Republičke izborne komisije (RIK), kako bi se vratilo poverenje u izborni proces, smanjivanje limita za donacije, uspostavljanje ograničenja za troškove kampanje i formiranje privremenog nadzornog tela sastavljenog od dela REM i predstavnica opozicije, piše Blic.

Privpremeno izborno teli bi, kako se dalje navodi, nadgledalo pokrivenost izborne kampanje, izradio pravilnik o tome šta je dozvoljeno u toku kampanje i vodio računa o tonu izveštavanja.

Takođe, predlaže se i da se javnim servisima izradi "distributivni ključ" koji bi trebalo da omogući svim političkim strankama i platformama koje učestvuju u kampanji odgovarajući prostor za političko oglašavanje.

Republika

Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Srbija u aprilu 2022. izlazi na izbore, foto: Ilustracija

 

Kada je Đilas video predlog evroparlamentaraca i da njegove fantazmagorije, gle čuda, nisu uvažene, potpuno je poludeo i demonstrativno odbio predlog, što je posrednike iz evropskog parlamenta, baš "zabolelo".

- Predlog koji smo dobili nije prihvatljiv za građane Srbije, jer u sebi ne sadrži jasne mehanizme koji bi omogućili poštovanje zakona, čije je sprovođenje neophodno da bismo imali slobodne izbore. Zato ga u ovakvom obliku Stranka slobode i pravde sasvim sigurno neće potpisati - rekao je Đilas.

Svima je jasno da interes građana Srbije nije jednak Đilasovom interesu, koji ima samo jedan cilj - da napuni svoje džepove, odnosno račune koje ima širom sveta. Ono što je hteo uvređeni tajkun da kaže je da evroparlamentarci nisu ispunili njegove uslove, odnosno da igraju kako on svira, pa se lider SSP naljutio poput deteta kojem roditelj uzme igračku.

Komentarišući Đilasovo negodovanje, potpredsednik SNS Milenko Jovanov sarkastično je na Tviteru napisao:

- Nema tih uslova koji će DraganDjilas naterati da izađe na izbore i pokaže snagu i moć iz njegovih istraživanja - napisao je između ostalog Jovanov.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Rada

08.09.2021 10:11

Nešto često on pobesni.

Odgovori 15 0
Marina

08.09.2021 10:17

Koga vise briga sta ce jedan propali politicar Djilas da kaze.

Odgovori 23 3
Ivka

08.09.2021 10:54

Djilas je cirkus veci nego ikada koji se krece po politickoj sceni Srbije.

Odgovori 25 0
kiki

08.09.2021 20:06

Djilas i nije politicar vec mutivoda.

Odgovori 12 0