ČEDA MISLI ČANKOVOM GLAVOM: Lider LDP tvrdi da je ustoličenjem na Cetinju produbljena kriza u regionu!

Autor: Republika

Vesti

07.09.2021

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je danas da su događaji u Crnoj Gori poslednjih dana "ogoleli" situaciju na Balkanu i pokazali da proces pomirenja i suočavanje sa godinama rata, kako kaže, nije ni počeo, a kamoli da je završen.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Čeda Jovanović ističe da je SPC svesno učestvovala u realizaciji produbljivanja krize u Crnoj Gori

Jovanović smatra da je obaveza svih demokratskih snaga u Srbiji da reaguju na događaje u regionu navodeći da je "velika sramota" što su i vlast i opozicija u Srbiji složne u "odbrani nacionalnih interesa" u Crnoj Gori.

On je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da je Srpska pravoslavna crkva zloupotrebljena u političkom obračunu između "evropske Crne Gore" i onih koji nikada nisu priznali njenu nezavisnost, te da je insistiranjem da se verski obred obavi na Cetinju, SPC, kako kaže, svesno učestvovala u realizaciji produbljivanja krize u toj zemlji.

Jovanović je ocenio da se u Crnoj Gori narušava mir u celom regionu, a da će se posledice toga osetiti i u Srbiji.


- Najveći interes Srbije je da se sačuva mir, a ne da se produbljuju podele - naveo je Jovanović, prenosi Informer.

Srbija se, dodao je, otvoreno stavila na jednu stranu u tom političkom sukobu i da je uloga u događajima u Crnoj Gori potpuno promenjena slika Srbije u regionu i u Evropi.


- Srpski ministri učestvovali su u pomenutim događajima i zvaničnici u našoj zemlji to nazivaju odbranom "srpskog sveta" - naveo je Jovanović i dodao da "niko nema pravo da okreće glavu pred prepoznatljivim rukopisom stvaranja Velike Srbije".

Foto: printskrin

Nenad Čanak i Milo Đukanović u kafani

Podsetimo, Lider LSV-a Nenad Čanak podržao je proteste protiv ustoličenja mitropolita Jonikija na Cetinju, a zajedno sa Milom Đukanović iz kafane na Cetinju uz iće i piće huškao narod na crkvu i policiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Sava

07.09.2021 14:54

Srbija se stavila na stranu svog Srpskog naroda ali ti Čedo Rom i to ne razumeš.(A možda si i stouned).

Pljunuti

07.09.2021 18:08

Jel' ovo sin Tome Pantersa?! Ili neki Djogani? Što je stariji sve vise liči na tatu Gancija.

Balkan

07.09.2021 19:09

Znaci gospodine Jovanovicu, tamo gde se nesto vekovima dogadja i to je normalno pa i Njegos se tamo sto bi rekli ustolicio, vi sada kazete da je to politika jer treba da se ustolici novo svesteno lice, a nije politika sto se kaze da se to nece dogoditi ni po cenu zrtava, pa sada gospodine Jovanovicu sta je pravo a sta je krivo, ili mozda krivo sto niste sa gospodinom Cankom pili Chivas Regal od 12 leta? Ziveli

kiki

07.09.2021 20:09

Prodali dusu za saku para a sa koju stotku evrica vise, prodace i majcin grob ne samo Srbiju. Banda hostaplerska, nikad nista posteno nisu radili ni Ceda ni Canak, ceo zivot zive na grbaci srpskog naroda i bacaju kamenje po tom istom narodu.

Odgovori 10 0