LINTA UPOZORAVA: Vojvođanin, nacija?! OPASNO I NERAZUMNO!

Autor: Republika

Vesti

01.09.2021

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje kao nerazumnu i opasnu inicijativu pojedinih stranaka iz Vojvodine da se na sledećem popisu stanovništva 2022. godine regionalna odrednica „Vojvođanin“ definiše kao posebna nacionalnost.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Miodrag Linta

- Svaki građanin Srbije prilikom popisa ima pravo da se izjasni o svojoj nacionalnoj pripadnosti prema sopstvenoj želji ali nema pravo da izmišlja nacionalnost. Apsolutno je jasno da nacija Vojvođanin ne postoji već je to naziv za regionalnu pripadnost, kao što ne postoji nacija Šumadinac, Krajišnik, Hercegovac i dr. U pitanju je antisrpski projekat čiji je cilj daljnja razgradnja srpskog nacionalnog identiteta na račun neprijatelja Srbije i srpskog naroda. Glavni promoteri apsurdne i nerazumljive ideje o postojanju vojvođanske nacije su Liga socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa Nenadom Čankom i Vojvođanska partija na čelu sa Aleksandrom Odžićem - navodi Linta.

Linta ističe da su u pitanju poznati srpski autošovinisti koji su podržavali Milu Đukanovića u otimanju srpskih svetinja.

- Koji se protive ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru i podržavaju tzv. komite i druge ekstremističke grupe u Crnoj Gori, koji promovišu bezočnu laž o genocidu nad Muslimanima u Srebrenici, koji podržavaju lažnu državu Kosovo, koji smatraju da je Srbija krivac za ratove devedesetih godina, koji zagovaraju projekat „Republika Vojvodina“ i  tvrde da Hrvatska ne graniči sa Srbijom već sa Vojvodinom, koji komandanta slavne Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića nazivaju krpom i ljudskim otpatkom, koji su podržali sramni odlazak potpredsjednika Vlade Hrvatske iz reda Srba Borisa Miloševića na proslavu zločinačke akcije „Oluja“ u Knin - kazao je Linta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

01.09.2021 18:50

Dokoni popovi krste jariće, a ovi izlapeli bi da smisle još nacija.