VESELIN SIMONOVIĆ OGOLIO SVU ISTINU OKO BOJKOTA: Sada je jasno zašto je opozicija pobegla sa megdana!

Autor: Republika

Vesti

01.09.2021

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veselin Simonović, urednik tajkunskog tabloida Nova koji je megafon vođe opozicije Dragana Đilasa, ogolio je svu istinu o bojkotu izbora 2020. godine.

Foto: printscreen

Veselin Simonović otkrio prave razloge bojkota izbora 2020. godine

U kolumni pod naslovom "Dijalog slepih i gluvih" koji je objavio tabloid koji se štampa u Hrvatskoj, Simonović sasvim precizno i nedvosmisleno priznao da je bio zagovornik bojkota, ali da razlozi za takvu odluku ne leže u činjenici da izborni uslovi nisu bili fer.

Upravo to je, podsetimo, bojkotaška opozicija proglasila razlogom zašto je odlučila da ne izlazi na izbore.

- Bio sam zagovornik bojkota prošlih izbora - piše Simonović i u nastavku iste rečenice dodaje:

- Ne zato što nije bilo fer izbornih uslova, već zato što je opozicija bila slaba i bez ikakvog jasnog programa, pa je valjalo pustiti Vučića da uz pratnju trabanata trči sam - doslovce stoje u Simonovićevoj kolumni.

Ovim su, dakle, u vodu pali svi pokušaji opozicije da bojkot izbora opravda navodnim neravnopravnim uslovima.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković

 

Komentarišući Simovićeve reči, politički analitičar Dejan Vuk Stanković konstatuje da i u izborima koji slede opozicija maksimalno može da očekuju da eventualno uđe u institucije sistema, ali ne i da osvoji vlast.

- Nisu oni ni bojkotovali izbore zašto što su imali šanse da pobede nego zato što su znali ono što Simonović sada priznaje. To važi za izbore koji slede, nema tu ni programa ni političke moći da se pobedi. Dakle, i na izborima koji nam slede opozicija može eventualno da očekuje da uđe u institucije sistema ponovo i da se bore da možda na nekim budućim izborima budu jači. I sada je sve manje-više isto kao što je bilo. I dalje imate mnogo opozicionih poruka koje su različite, tako da tu nema nekog jedinstvenog programa i nema te opozicione stranke, barem tako pokazuju relevantna istraživanja, koja bi bila bar blizu da izborni proces učini dramatičnim ili neizvesnim - kaže Vuk Stanković za Republiku.

Prema njegovim rečima, sve što je Simonović napisao kako je bilo pre više od godinu dana važi i danas.

- Niti opozicija ima neki profilisan program, niti je u međuvremenu napravljena neka opoziciona stranka koja može da stane na crtu vlasti. Znači, sve je isto kao pred prošle izbore - zaključio je naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading