ČAK 35 ŠEFOVA DRŽAVA I 120 MINISTARA SPOLJNIH POSLOVA DOLAZI U OKTOBRU U BEOGRAD! Ministar Selaković o velikom događaju koji se sprema!

Autor:

Vesti

30.08.2021

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković rekao je da će se 11. i 12. oktobra u Beogradu obeležiti 60 godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih, kao i da su gotovo svi lideri zemalja koje se nekad bili članovi ovog pokreta, potvrdili dolazak na ovu svečanost.

Foto: ST/P. DIVAC

Nikola Selaković kaže da je organizacija u toku

- Gotovo svi lideri zemalja članica Pokreta nesvrstanih prihvatili poziv Beograda da učestvuju na obeležavanju 60 godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih. Biće prisutno više od 35 šefova država, kao i više od 120 ministara spoljnih poslova - rekao je Selaković.

- Imamo priliku da Beograd ta dva dana postane centar sveta - rekao je ministar spoljnih poslova.

Istakao je da je obeležavanje od prvog samita Pokreta nesvrstanih ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dodao da je organizacija uveliko u toku.

Prvi samit Pokreta nesvrstanih održan je 1. septembra 1961. godine u našem glavnom gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zora

30.08.2021 20:35

Bravo Predsednice. Ponovo ce se svetla okrenuti ka Srbiju u pozitivnom smislu.