LEŠINARENJE: Đilas i njegove pristalice koriste Gutovićevu smrt za sticanje političkih poena

Autor: Republika

Vesti

27.08.2021

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni odlazak Milana Laneta Gutovića nije mogao da prođe bez zloupotrebe u političke svrhe.

Foto: Tanjug/ printscreen

Dragan Đilas, Milan Lane Gutović i Biljana Lukić

Čak i na smrti glumačkog velikana deo opozicije koji predvodi lider SSP Dragan Đilas, njihove pristalice i simpatizeri pokušali su da ućare neki politički poen. Nije prvi put, ali sad su radikalno demonstrirali nedostatak elementarne kulture, a, neki bi rekli, i sramno političko lešinarenje.

Naročito što je reč o čoveku koji nije podržavao ni ovu, a još manje bivšu vlast, čiji je deo bio baš taj Đilas.

- Otišao je Milan Lane Gutović. Veliki čovek, Veliki glumac, Veliki borac za slobodu, koju, nažalost, nije dočekao. Iskreno saučešće porodici - napisao je lider SSP na Tviteru.

KAO PO KOMANDI

A onda su se ubrzo, kao po komandi, u roku u dva sata po istoj matrici nadovezivali Đilasovi simpatizeri i pristalice. Nisu se libili u tu svrhu da zloupotrebe čak i glumčevu ličnu želju da bude sahranjen na groblju u Kumodražu, gde je inače živeo.

- Porodica je odbila, po želji Laneta Gutovića, da bude sahranjen u Aleji velikana. Mora da je pratio koga su sve divlji tamo naselili, oduvek je birao društvo - napisala je Biljana Lukić, novinarka i Đilasova saradnice. 

- A. Vučić: "Sa tugom sam primio vest o smrti Milana Gutovića... " Licemer bedni, šta mu teško - napisala je tviterašica pod imenom Ceca.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Otišao u legendu: Milan Lane Gutović

 

Nasuprot nizu takvih primera, bilo je i onih zdravorazumskih, koji su Đilasov potez osudili.

- ... slobodu nije dočekao... koju po redu? Čemu to? Ne rabite smrt velikog čoveka u politikantske svrhe, neukusno je - odgovorila je Đilasu jedna od korisnica Tvitera.

- Pa da li je moguće da nemate ni trunke dostojanstva u ovakvom momentu, morate da mešate politiku. Puuu... - nadovezao se drugi tviteraš, a onda i sledeći:

- Nije imao šta da dočeka, već živimo u slobodi, odavno... Ili smo možda bili u ropstvu u periodu 2000-2012, ako baš insistirate na podelama.... I ne koristite jednu smrt i gubitak jednog naroda za svoju tajkunsko-političku promociju...

SVE ŠOJIĆ DO ŠOJIĆA

Milica Đurđević, članica Predsedništva Srpske stranke Zavetnici, konstatuje da je otišao Lane, ali su ostali Šojići.

- Ceo svoj glumački život Milan Gutović je posvetio da takve pojave ismeje i dovede do apsurda. On je bio glas naroda koji se javio upravo iz te "tesne kože", u kojoj živimo decenijama. Koliko je poseban, govori i činjenica da nije želeo ispraćaj ni u kakve aleje jer njega je publika odavno upisala među velikane. Zar im to ne govori da se takav čovek ne svojata i ne politizuje - retorički pita u razgovoru za Srpski telegraf Đurđevićeva.

Zaključuje da smo svedoci kako se na političkoj sceni lešinari čak i u ovoj tužnoj epizodi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Anja

27.08.2021 17:09

Sraman postupak opozicije upotreba smrti velikana naseg glumista u bedne svrhe politickih pojena.

Ivana

27.08.2021 18:06

Dragan Đilas je monstrum.

Filip

27.08.2021 18:29

Đilas ne bira sredstva da bi pokušavao da prikuplja političke poene i time pokazuje svoje licimerje koje niko u Srbiji neće da podrži nikad a

Una

27.08.2021 19:11

Dno dna, jedini ispravan komentar na ovakav naslov i za opoziciju!