CENZUS TRI ILI PET ODSTO?! Dačić rešio sve dileme, pomenuo opoziciju!

Autor: Republika

Vesti

27.08.2021

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, govoreći o međustranačkom dijalogu, da će za izbore ostati cenzus od tri odsto i neće se vraćati na prethodnih pet odsto.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Skupštine Ivica Dačić

- Svi su bili digli galamu (iz opozicije) kad je spušten a u suštini su se radovali. Pa su svi bili zainteresovani da li će se vraćati na pet odsto - neće se vraćati, ostaće tri odsto - rekao je Dačić, za Radio televiziju Srbije.

On je ocenio da medjustranački dijalog između vlasti i dela opozicije, koji ne želi učešće stranaca, dobro napreduje, ali da "drugi kolosek kasni i puno zaostaje za prvim".

Kometarišući informacije iz medija da bi u ponedeljak mogao da bude sastanak vlasti i dela opozicije koji ne želi učešće stranaca, on je rekao da će se videti kada će biti i da je planirano da danas o "dinamici" razgovara sa predsednikom države i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

Dačić je rekao, kada se govori o tom koloseku dijaloga, da bi od ponedeljka trebalo da se krene u definisanje "nekih konkretnih rešenja o izbornim uslovima, odnosno stavova".

Kad je reč o drugom koloseku, naveo je, evroparlamentarci treba da dostave neki tekst o izbornim uslovima do 1. septembra kako bi se o njima razgovaralo 17. ili 18. septembra.

Kako je naveo, evroparlametarci su bili na letnoj pauzi i tekst koji treba da dostave razmatraće naredne sedmice i teško da će stići da ga pošalju do 1. septembra.

On je rekao i da su neki od predloga opozicije, koja prihvata učešće evroparlamentaraca, "nerealni".

- Načelno je opredeljenje da se sve završi (oko izbornih uslova) šest meseci pre održavanja izbora, što je do početka oktobra - kazao je predsednik Skupštine Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading