VUČIĆ ODBRUSIO PLENKOVIĆU! Nikada nećemo zaboraviti Jasenovac, Bljesak i Oluju i NEĆEMO SE IZVINJAVATI!

Autor: Republika

Vesti

05.08.2021

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je oštro na današnje sramne izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji je našu zemlju optužio da vodi jalovu politiku prošlosti i poručio kako neće dozvoliti da bilo ko osporava legitimitet "Oluje".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Vučić odgovorio je Plenkoviću na sramne napade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na sramne napade hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji je ranije danas tokom proslave 26 godina od zločinačke akcije "Oluja" nad srpskim civilima u Republici Srpskoj Krajini poručio kako "Beograd vodi jalovu politiku prošlosti". 

Srpski lider mu na te skandalozne reči nije ostao dužan.  

Ko vodi jalovu politiku vidi se po rezultatima. Neću više reći ni reč o tome, osim pred kraj godine kada budemo analizirali i upoređivali rezultate - jasno je istakao Vučić odgovarajući na pitanje u vezi sa izjavama hrvatskog premijera, ali i predsednika Zorana Milanovića, koji su danas naveli da neće dozvoliti da se dovodi u pitanje legitimitet "Oluje".

- Srbija želi najbolje i najbliže odnose sa Hrvatskom, ali neće da zaboravi ni Jasenovac, Jadovno, Prebilovce, ali ni "Oluju", "Bljesak"... niti ćemo da se stidimo svojih žrtava, kolona izbeglih, nedužnih ljudi, krivih samo zato što su Srbi. Naprotiv, tim ljudima se ponosimo i oni koji su preživeli doneli su ovde svoje veliko krajiško srce i danas doprinose uspesima Srbije - naglasio je predsednik Srbije.

On je ponovio da je Srbija uvek spremna na svaku vrstu razgovora, dogovora, saradnje.

- Ali, nemojte da nas terate da vam se izvinjavamo zbog toga što ste nam proterivali na stotine hiljade ljudi, jer to drugačija Srbija, nova Srbija, promenjene političke generacije, nećemo to da prihvatimo - rekao je odlučno Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Strahinja

05.08.2021 18:09

Gdin predsednik im je sve lepo rekao i objasnio a što se tiče ustaša za njih je svako ubijanje legitimno i zato se nikad ne sme zaboraviti ni Jasenovac ni Oluja niti oni koji su im pomagali.

Marijana

05.08.2021 18:41

Srbija više ne ćuti. Neće dozvoliti da je drugi unižavaju i gaze! Oluju, Jasenovac i Bljesak im nikada nećemo zaboraviti i oprostiti!

krsto

05.08.2021 21:02

Plenkoviću, znaš kako... Mi Srbi mnoge stvari u životu oprostimo ali ih nikada ne zaboravimo. Karma je čudo.

Srbin

05.08.2021 21:04

Mi da se izvinjavamo? Mi da prihvatimo? Sramota za Hrvate. Predsedniče, samo odlučno!!!