ESTRADA PODIGLA GLAS: N1 i Nova S otimaju od naše dece i oduzimaju nam pravo na mišljenje!

Autor: Republika

Vesti

27.07.2021

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom malicioznih i uvredljivih natpisa u pojedinim medijima u kojima se omalovažava podrška Predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću od strane estradnih umetnika, oglasili su se neki od naših najpoznatijih i najpopularnijih izvođača.

RepublikaFoto: youtube.com/SerbiaBroadbandSBB

U zajedničkom saopštenju koje su potpisali producent Saša Mirković i izvođači autori Aca Lukas, Marina Visković, Ruža Rupić, Kija Kockar i druge njihove kolege navodi se da televizije i portali u vlasništvu N1 i Nova S ne plaćaju poreske obaveze u našoj zemlji i na taj način izbegavaju plaćanje naknada muzičarima preko kolektivnih organizacija.

Takođe, najistaknutiji predstavnici estradnog esnafa zatražili su pomoć državnih organa i institucija u ostvarivanju svojih prava sudskim putem.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Poslednjih nekoliko dana fantomski mediji N1, Nova S i ostale njihove podružnice vode hajku protiv nas, estradnih autora i izvođača koji smo svesno potpisali peticiju za odbranu institucije Predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Ovim putem želimo da informišemo javnost o sledećem:
 

- N1 i Nova S su fantomski mediji u državi Srbiji jer nisu registrovani od strane Regulatornog tela za elektronske medije.

- N1 i Nova S ne plaćaju poreze u Republici Srbiji kao ni autorske naknade kolektivnim organizacijama u Srbiji čiji smo mi članovi i od kojih prihodujemo.

- N1 i Nova S kradu od svih muzičara, autora i producenata naše naknade i prelivaju u svoje džepove novac preko off shor kompanija.

- Za razliku od njih sve druge televizije i radio stanice registrovane u Republici Srbiji uplaćuju sve ove naknade a samim tim i pomažu razvoj muzike.

- N1 i Nova S se tobože zalažu za slobodu izražavanja i mišljenja, a onda na sve načine pokušavaju da nama oduzmu pravo na mišljenje i izražavanje zato što se taj naš stav ne poklapa sa njihovim.

- Zloupotrebom medija za politički obračun sa predsednikom Srbije napadaju sve one koji poštuju instituciju predsednika.

- Pozivamo sve naše kolege da dignemo glas protiv krađe N1 i Nova S naših autorskih, izvođačkih i producentskih naknada.

- Pozivamo sve relevantne državne organe i institucije da pomognu svima nama i utvrde tačan iznos novca za koji smo svi pokradeni od strane fantomskih televizija i portala N1 i Nova S, kako bi mogli da zatražimo naše pravo na sudu. Oni tom krađom koju su učinili i čine otimaju iz usta naše dece i budućih generacija, naših potomaka a za stvari koje su naša intelektualna svojina.

Stop medijskoj tiraniji N1 i Nova S!

Stop otimanju autorskih, izvođačkih i producentskih naknada!

Producent: Saša Mirković,
Izvođači i autori: Aca Lukas, Marina Visković, Ruža Rupić, Kija Kockar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading