VULIN: Hvala Kirgskoj republici na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo

Autor:

Vesti

23.07.2021

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ministrom Ministarstva za vanredne situacije Kirgiske Republike, gospodinom Ažijekev Bobek Ergeševičem o unapređenju saradnje u oblasti vanrednih situacija.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Kirgiska strana inicirala je posetu Ministarstvu unutrašnjih poslova u cilju uspostavljanja saradnje Ministarstva za vanredne situacije Kirgiske Republike i Srpsko-ruskog humanitarnog centra.

Ministar Vulin se na početku zahvalio Kirgiskoj Republici na prinicipijalnom  poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo. Takođe, istakao je da je veoma počastvovan iskazanom inicijativom ministra Bobek Ergeševiča, za unapređenje saradnje dva ministarstva u oblasti vanrednih situacija.

U razgovoru sa ministrom Bobek Ergeševičem, ministar Vulin je naglasio da je ova poseta novi podstrek za intenziviranje saradnje dva ministarstva, kao i da je Ministarstvo unutrašnjih psolova Republike Srbije otvoreno da u narednom periodu unapredi bilateralnu saradnju uspostavljanjem direktnog kontakta u cilju obezbeđenja efikasnog upravljanja vanrednim situacijama i smanjivanju rizika od katastrofa.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ministar Bobek Ergeševič se zahvalio ministru Vulinu što je stvorena prilika da se upoznaju i razmene iskustva kao i da se upoznaju sa radom Srpsko-ruskog humanitarnog centra, za koji su čuli da je najbolji u pružanju humanitarne i spasilačke pomoći, ne samo u Srbiji već i u regionu.

Ministar Vulin je istakao da mu je velika čast što je Srpsko-ruski humanitarni centar  prepoznat od strane Kirgiske Republike kao eminentni i profilisani centar u ovom delu Evrope i predložio je zajedničko učešće na međunarodnim i regionalnim vežbama, kao i razmenu iskustva i organizaciju obuka.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Dva ministra su se osvrnula i na migrantsku krizu, koja je postala aktuelna i u Kirgiskoj Republici. Ministar Vulin je u razgovoru preneo iskustva Republike Srbije i primere Ministarstva unutrašnjih kao odgovor na migrantsku krizu, što je dovelo do smanjenja broja migranata u Republici Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading