ŠAPIĆ: Prirodna bogatstva su naša prednost, a ne anomalija

Autor:

Vesti

01.07.2021

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Šapić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke posetio je danas Loznicu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar Šapić

"Pa mi ovde živimo, nismo valjda ludi da sami sebe trujemo", poručio je danas građanima Loznice potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić.

Šapić je Lozničanima rekao da se Zapadna Srbija ne nalazi hiljadama kilometara daleko od Beograda ili bilo kog drugog dela Srbije već da svi živimo na jednom malom prostoru i da niko nije lud da učini bilo šta protiv sopstvenog zdravlja ili zdravlja rođenog naroda i sam sebe otruje, ali isto tako nećemo dozvoliti ni da oni kojima naša prirodna bogatstva nisu smetala dok su bili na vlasti, danas zarad sitnog političkog profita "psihički otruju" narod i liše nas potencijala koje imamo da podignemo životni standard ne samo građana Mačve i Zapadne Srbije, nego i čitave zemlje.

"Država će zaštititi zdravlje ljudi, ali i iskoristiti sve svoje prirodne resurse za podizanje životnog standarda, kako čine i sve druge daleko razvijenije zemlje sveta", naglasio je Šapić.

"Svoje prirodne resurse svi koriste. Pa zar mislite da bi Amerika bila tako moćna da ne koristi svoje prirodne resurse u slučaju uglja, recimo, ili Rusija gasa, Norveška nafte i da ne nabrajam dalje. Kinezi istim znakom u njihovom pismu obeležavaju opasnost i šansu. Ja mislim da su naša prirodna bogatstva koja mnogi žele da predstave kao opasnost u stvari naša velika šansa i ako tu šansu budemo pametno iskoristili to može da bude na korist i ovog kraja i cele Srbije. Naravno da treba voditi računa i o ekologiji, jer to je pre svega naš interes, a ne bilo kojih stranaca koji kroz finansiranje raznih nevladinih organizacija vole da pokažu kako oni 'brinu' o nama i kako nas 'vole', više nego što mi sami sebe volimo. Nemojte molim vas više da nas toliko volite, sami ćemo", rekao je Šapić.

Šapić se obilazeći Mačvanski okrug osvrnuo na pokušaj provokacije predsednika države, prilikom dolaska na njegovo radno mesto, pojedinih opozicionara.

"Marko Miljanov je govorio 'Junaštvo je kad sebe branim od drugoga, a čojstvo kad drugoga branim od sebe' i kako je voleo da kaže ovaj veliki junak i književnik 'čast je skuplja od života i zato moramo odneti pobedu nad svojim osećanjima'", istakao je Šapić i dodao da odgovorni ljudi moraju da se ponašaju doraslo poverenju koje dobijaju od naroda, a oni kojima narod svakako ne veruje, mogu od sebe lako da prave klovnove i dvorske lude.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading