VUČIĆ SE OBRAĆA GRAĐANIMA: Svaki put kada Srbija snaži, postaje ekonomski jača kreće žigosanje! (VIDEO)

Autor:

Vesti

24.06.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je ugovore o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

  RepublikaFoto: Pink/printscreen

Vučić je rekao da je imao čast i divnu priliku da poželi u dobrodošlicu u svet lekara primnjenih u stalni radni odnos 100 lekara i 200 medicinskih tehničara.

- Ovo je praksa od kada imamo uređene javne finansije i mogućnost da zapošljavamo ljude - rekao je Vučić.

Kako kaže, uloženo je pola milijarde evra u infrastrukturu i opremu.

- Nikada nije ovoliko ulagano u srpsko zdravstvo. Očekujemo i završetak prve faze KC Srbije, kao i završetak ZC u Paliluli, Borči i Kotežu - rekao je Vučić, i dodao da se radi 11 bolnica u Srbiji.

Vučić je rekao da je danas razgovarao sa Si Đipingom i da će kineski predsednik doći u posetu Srbiji do kraja godine, ili najkasnije početkom naredne.

Predsednik je rekao da se i u budućnosti nada dobrim i prijateljskim odnosima sa Kinom.

Izjave Bakira Izetbegovića

Odgovarajući na pitanja novinara o izjavi Bakira Izetbegovića koji je podržao izglasanu Rezoluciju o Srebrenici u Crnoj Gori, rekao je da ga ne zanimaju sukobi i da je politička snaga koju ima zasnovana na rezultatima.

- Zabrinula me je izjava koja govori o nepostojanju svesti o nerealnosti u kojoj živite. To da Kosovo nije Srbija. To govori o njihovom nedostatku plana, programa, o nedostatku svesti o bilo čemu, zato sa pažnjom i rezervom uzimam sve to što govore. Gledam da ćutim i pokušam da taj brod koji se zove Srbija usmerimo ka mirnoj i sigurnoj luci - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Pink/printscreen

Predsednik je najavio da će u subotu biti otvorena Jumkova fabrika u Rudnoj glavi.

Napadi na Srbiju iz regiona

Govorio je i o nedavnim napadima na našu zemlju.

- Svaki put kada Srbija snaži, postaje ekonomski jača i kada više ne kleči tražeći milostinju za opstanak, već samo može da se bori, onda sam video da kreću ujedinjavanja različite vrste sa istim ciljem, a to je žigosanje Srbije.

- To je, šta god neko želeo nezaustavljiv proces. Iz Hrvatske kada čujete da kažu kako su se istakli u antifašističkoj borbi, na to je bolje da ne reagujete i jedini naš odgovor na to sme da bude ćutanje. Jer, da ulazite i negirate besmislice, ne znam šta bih na sve to rekao. To je ono sa čim ćemo se suočavati, promena istorijskih činjenica.

- Nije daleko dan kada će se to dogoditi. To je kao i sa onima koji me svakog dana optužuju za državni udar, a ništa drugo ne rade osim što se mešaju u unutrašnje stvari Srbije. Ako ne vodi politiku koja se njima sviđa, onda nju treba srušiti.

Ono što nas, kaže predsednik, zanima, jesu isključivo samo prava Srba u svim državama u kojima oni žive.

- Niste vi ti gospodo koji možete žig sramote da stavite bilo kom Srbinu, a kamoli srpskom narodu - rekao je Vučić, i dodao da će se napadi nastavljati, ali mi ćemo gledati svoj posao.

- Srbija se neće izvinjavati onima koji su svaku priliku koristili da Srbiju napadnu. Nagledao sam se takvih, Srbija nije takva zemlja i nikada više neće biti - rekao je Vučić.

O Vladimiru Vuletiću

- To je ono, život dajem, a za živu glavu ne idem na poligraf. Nisam čuo to što ste upravo rekli, imao sam mnogo posla. Razgovarao sam sa Đinpingom. Pitali su vas da li ste seksualno uznemiravali maloletne dečake, a na to odgovora nema. Važno je da li će on opsovati Vučiću majku, a ne da li je uznemiravo maloletne dečake - rekao je predsednik Vučić o Vuletiću.

Napadi iz Crne Gore

- U Crnoj Gori sam kriv za sve. Kriv sam i za to što nemaju nijednu fabriku na Severu. Razumem da sam za sve kriv i to je u redu ako ćemo im tako biti lakše. Ja pozivam rukovodstvo Crne Gore na saradnju, ali nemojte da nas terate da se izvinjavamo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jana

24.06.2021 22:36

Njihovo zigosanje nas nece oslabiti i pokolebati.