VULIN UPUTIO ČESTITKU SI ĐINPINGU POVODOM STOGODIŠNJICE POSTOJANJA KOMUNISTIČKE PARTIJE!

Autor: Republika

Vesti

14.06.2021

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokreta socijalista i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo, kojoj je uručio čestitku Generalnom sekretaru Komunističke partije Kine i predsedniku NR Kine Si Đinpingu povodom stogodišnjice postojanja Komunističke partije.

RepublikaFoto: Republika

U čestitki predsednika PS-a Aleksandra Vulina navodi se da je Kina zahvaljujući snazi, upornosti i jedinstvu partije i nacije postala globalna svetska sila koja je svetu donela mnoga dobra, nova znanja, tehnologije i napredak. 

- Poštovani sekretaru Komunističke partije Kine, hvala Vama, Komunističkoj partiji i Narodnoj Republici Kini na čvrstom stavu po pitanju očuvanja državnih i nacionalnih interesa Srbije i poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Pokret socijalista, baš kao i čitava Srbija, iskreno podržava suverenitet, jedinstvo i teritorijalnu celovitost Narodne Republike Kine i oštro se protivi pojavi "obojenih revolucija" i svakom drugom obliku narušavanja jedinstva kineske države i naroda - istakao je u čestitki lider PS-a i ministar Vulin. 

 

RepublikaFoto: Republika

Predsednik PS-a Aleksandar Vulin i ambasadorka Kine Čen Bo konstatovali su da su odnosi Srbije i Kine na najvišem mogućem nivou, baš kao i lični odnosi dvojice lidera Aleksandra Vučića i Si Đinpinga

Sagovornici su istakli da su ponosni na srpsko-kinesko čelično prijateljstvo kao i na svaki zajednički projekat realizovan na dobrobit srpskog i kineskog naroda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading