PALMA ODVEO LEKARE U GRČKU: 600 članova delegacije stiglo u Paraliju, PUT PLATILI DONATORI

Autor:

Vesti

03.06.2021

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 600 članova delegacije koju predvodi Dragan Marković Palma jutros je stiglo u Grčku, u paraliju. Među putnicima je oko 500 lekara i medicinskih tehničara i sestara iz Srbije.

RepublikaFoto: Republika
Delegacija Srbije stigla u Paraliju

Oni su sinoć krenuli iz Jagodine, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša , Kruševca , Vranja, Leskovca, Kraljeva, Ćuprije , Paraćina , Vrnjačke Banje, Velike Plane i Batočine.

Kako je rekao predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, kompletan trošak ovog putovanja od prevoza do boravka u Paraliji platili su donatori i ni jedan dinar u ove svrhe nije otišao ni iz budžeta grada Jagodine ni iz Republičkog budžeta.

- Organizator ovog putovanja je Skupština grada Jagodine. Pored zdravstvenih radnika, tu su i narodni poslanici, privrednici, vaspitači, sveštenici , zaposleni u JKP Standard i novinari. Ova delegacija boraviće u Paraliji do ponedeljka ujutro, kada je zakazan povratak. Za razilku od dosadasnjih putovanja koje je Markovic organizovao, ovaj put neće biti muzike, zato što to ne dozvoljavaju grčke epidemioloske mere što će najviše nedostajati članovima delegacije - naveo je Palma. 

RepublikaFoto: Republika
Polazak iz Beograda

Sveštenike i nekoliko članova delegacije na čelu sa Markovićem primiće mitropolit Solunski i član Svetog sinoda Grčke pravoslavne crkve Varnava a delegaciju zdravstvenih radnika koju će takođe predvoditi Dragan Marković primiće gradonačelnik Katerinija, gospodin Konstatinos Kukidimos. 

Dragan Marković Palma je inače počasni građanin grada Katerini i počasni konzul Republike Grčke u Srbiji.

Dragan Marković Palma, koji je ranije stigao u Paraliju dočekuje goste na motoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading