VUČIĆU URUČEN KLJUČ GRADA: Od danas i ja sam Banjalučanin (VIDEO)

Autor:

Vesti

22.04.2021

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedniku Srbije Aleksandu Vučiću na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana grada uručen ključ Grada Banjaluke sa Poveljom počasnog građanina.

RepublikaFoto: printscreen

- Ovo je jedno on najvećih priznanja koje sam ikada dobio, postajem deo grada kraj večnog Vrbasa, deo velike i slavne istorije - rekao je Vučić i dodao da je Banjaluka ostala "najvažniji srpski grad uz Beograd".

- Mnogo vam hvala na ovom priznanju, tek kad ga dobijete shvatite koliko ste mali i koliko ste satkani u sujete. Dobiti nagradu u ovom gradu, Veselina Maslaša, jednog Marijana Beleša, veliko vam hvala na tome.

- Takav grad u kojem je za svakoga ima mesta uspevao je da uve izvuče najbolje od onih koji u njemu žive. Danas je ispred mene stavljena velika obaveza, da budem od onih koji će Banjaluci nešto doneti i dati, svu podršku, svu ljubav, da mogu da kažem da sam kao i vi Banjalučanin - rekao je Vučić.

- A biti Banjalučanin znati da je ovo grad svih, grad razlika. Vi ste, bez obzira na vaše razlike, jednoglasno doneli odluku da mi date ovo priznanje i zbog toga sam jako srećan. Da nije ovoliko kamera, verovatno bih joj uspešnije pokazao svoje emocije.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Vučiću uručeni ključevi grada

- Banjaluka mora da bude primer i dokaz da ljudi različitih vera i nacija mogu da žive zajedno i stvore zajedničku budućnost bez ratova i krvi. Pripadnicima srpskog naroda niko ne može da oduzme pravo da imamo zajednički jezik i pismo i da zajednički brinemo za budućnost.  Niko ne treba da umre zbog vere i nacije, budućnost zahteva kolevke i život, previše je grobova - rekao je predsednik.

- U Banjaluku ćemo mnogo ulagati, kao i u mnoge druge delove Republike Srpske. Imaćemo, kao Srbija, sve veću snagu, moć i novac. Taj novac nećemo trošiti samo u gradovima i selima Srbije, pomagaćemo i Republici Srpskoj. Veliko hvala na današnjem gostoprimstvu, ali i na ovom priznanju. Primio sam nekoliko priznanja, različitih, na koje sam ponosan. Dobio sam ključeve mnogih gradova u Srbiji i regionu, ali moram da budem iskren, ne pamtim da sam bio toliko uzbuđen kada dobijam ključeve nekog grada, kao danas. Od danas i ja sam Banjalučanin - dodao je Vučić.

Na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana Grada pušten je film o predsedniku Vučiću i pomoći Srbije Republici Srpskoj u borbi protiv korone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Moma

22.04.2021 11:12

Cestitke Vucicu na priznanjima. Zasluzeno.