SKANDAL SPS U BUJANOVCU: Ovo će se zauvek pamtiti - SOCIJALISTI SPASILI VELIKOALBANSKU KOALICIJU!

Autor: Republika

Vesti

21.04.2021

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupštinsku većinu u Bujanovcu mogli su da čine Srbi da se tome nisu suprotstavili odbornici Socijalističke partije Srbije (?!), otkriva Republika.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/printscreen
Stojanča Arsić i Novica Tončev

Prema saznanjima Republike, do promene lokalnih vlasti u ovoj opštini na jugu Srbije moglo je da dođe nakon što je šest nezadovoljnih odbornika, uglavnom mladih ljudi, došlo na ideju da se promeni svealbanska koalicija koja vodi ovu opštinu.

Kako objašnjava naš sagornik upućen u dešavanja u ovoj opštini, postojala je matematička formula po kojoj bi Srbi praktično preuzeli upravljanje Bujanovcem, da se tome nisu isprečili odbornici socijalista.

- Lokalna skupština u Bujanovcu broji 41 odbornika, za većinu je, dakle potreban, 21 odbornik. Ta većina je mogla biti obezbeđena, ako se uzme u obzir da SNS ima 10 odbornika, SPS 3, a Romi 2. Kada se tome dodaju i glasovi 6 nezadovoljnih odbrornika Albanaca, to bi značilo da bi vlast mogla da se promeni - objašnjava naš sagovornik.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/printscreen
Stojanča Arsić

Kako on navodi, ovom razrađenom planu suprotstavili su se odbornici iz redova SPS, konkretno Stojanča Arsić i Vasko Manić, koji su na listi socijalista došli iz redova Grupe građana.

- Da sve bude gore po ovaj skandalozan potez SPS, Arsić, koji je u dva mandata bio predsednik opštine, a u dva mandata zamenik predsednika, bio je prvi na listi Socijalističke partije Srbije. Na to mesto postavio ga je ministar Novica Tončev, ispred SPS zadužen za jug Srbije - konstatuje naš izvor.

Prema njegovim rečima, a celoj aferi "Bujanovac", koja bi mogla da ima i posledice na republičkom nivou, posebno je interesantno i to što je sin Stojanče Arsića, Saša Arsić, koordinator Narodne stranke Vuka Jeremića za Pčinjski okrug.

- To, međutim, nije sve, pošto je javna tajna da je i sin Novice Tončeva u bliskim vezama sa Vukom Jeremićem - konstatuje naš sagovornik.

Bilo kako bilo, tek skupštinska većina u Bujanovcu ostaće ista, a odluka odbornika iz SPS ostaće "bruka doveka".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Ana K

21.04.2021 17:55

Sramota i neverovatno!Tončev izgleda nije siguran u kojoj je priči! ILI MU MOŽDA TAKO ODGOVARA!?

PFC

21.04.2021 18:07

Bruka i sramota SPS-a.

Jug

21.04.2021 18:49

Kako nije sramota Slavisu Bulatovića da postavlja ovo na FB .SRAMOTA.Covek koji je došao iz Cg i koji je upropastio Južnu Srbiju i nikada se nije javio za govornicom kao poslanik,A koliko je novca zaradio na grbacu naroda.Bruka i sramota od dotičnog.Ni familija ga neće glasati.Plasira drzi formacija JADNIK. Neće dugo.I njemu i sličnima njenu se ne svidja usoeh porodiceToncev.Neka ostavi TONCEVA instituciju na miru i neka UGASI profil.

Vranje

21.04.2021 18:52

Gospodine Bulatovicu i Vi i Vasi su nesposobni i kuću da vodite.Napad je najbolja odbrana.Odzvonilo je tvoje i tvojih saradnika.Nesposoban si i kraj.Ali mnogo.Nemas vizije nemaš ideje.Samo čekaš lovu na uštrb naroda.Ajde putuj i ne brini za manastir Igumane