(VIDEO) GLIŠIĆ: Srpska napredna stranka UBEDLJIVA na lokalnim izborima u Zaječaru i Kosjeriću!

Autor: Republika

Vesti

28.03.2021

19:38 >> 19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić saopštio je večeras da je SNS na lokalnim izborima u Kosjeriću i Zaječaru osvojila apsolutnu većinu, i značajan rezultat u Preševu, dodajući da je izbore obeležila i izuzetna izlaznost.

RepublikaFoto: Tanjug
Darko Glišić


- Jasno je da ćemo imati apsolutnu većinu u Zaječaru i Kosjeriću. Nećemo žuriti sa konstituisanjem gradske skupštine u Zaječaru i opštinske u Kosjeriću, jer želimo da izanaliziramo svako izborno mesto, da vidimo gde postoji prostor da bolje radimo. Želimo da nastavimo politiku razvoja Srbije, a tako i Kosjerića i Zaječara - poručio je on.

Glišić je novinarima na pres konferenciji rekao da je SNS u Kosjeriću osvojila 67,23 odsto glasova, što je dvostruko više nego na prethodnim izborima u toj opštini.

Pre četiri godine, SNS je u Kosjeriću osvojila 32,29 odsto, ili 2.116 glasova, a sada 4.534 glasa, precizirao je Glišić.

On je rekao da je u Zaječaru ostalo da se prebroje glasovi sa još 15 biračkih mesta, a da je sa sada SNS osvojila 47 odsto glasova.

- SNS je blizu 47 odsto, i to je 50 odsto više nego u prethodnom izbornom ciklusu - dodao je Glišić.

U Preševu je SNS na oko šest odsto glasova, sa za sada osvojenih 1.204 glasa, što je za 252 glasa više nego na prethodnim izborima.

- Na prethodnim izborima 2017. osvojili smo 952 glasa, a sada smo 1.204 i očekujemo da stignu zapisnici sa još biračkih mesta. Borićemo se za treći mandat, dva imamo kao i do sad, i nadam se da možemo da osvojimo i treći - rekao je Glišić.

On je istakao da je izbore obeležila izuzetna izlaznost i da je neverovatan odziv pokazao da ljudi žele da rešavaju probleme.

Izlaznost u Kosjeriću je 72, 91 odsto, dok je izlaznost u Zaječaru 50 odsto, znatno više nego na prethodnih izborima kada je bila na 39,53 procenta.

Glišić je u ime stranke obećao da će SNS u naredne četrii godine opravdati dobijeno poverenje i primeniti sve što je izneto planom i programom sa kojim su izašli pred birače.

Upitan za navodne nepravilnosti koje su objavljene preko društvenih mreža Glišić je rekao da je, što se beogradskih registarskih tablica u Zaječaru tiče, Srbija slobodna država, a tako postoji i sloboda kretanja građana.

Podsetio je da je, kada je učestvovao na izborima u Lučanima, video čačanske tablice, to jest kola kojima je dolazio Boško Obradović, ali i beogradske kojima su dolazili Vuk Jeremić i Dragan Ðilas.

- Došli su tada da obiđu svoje članove, zastupaju svoju politiku i pozovu na glasanje. Mi se tada nismo bunili i nikome ne može da se brani da dođe i podrži politiku istomišljenika - podvukao je on.

Kada je reč o aktivistima sa spiskovima članova kazao je da niko ne može da zabrani da se obiđu članovi, koji su se svojevoljno učlanili, i da se pozovu da izađu na birališta.

Što se tiče grupe građana "Montoja i Pravednici", koji su, kako je preneo, osvojili 1,9 odsto glasova, kazao je da je pročitao vest i da je član te grupe optužio komšiju člana SNS da je išao i pozivao na glasanje.

- Ako je pozivao članove stranke ne vidim nikakav problem. Niko nikoga nije prisilio. Ovi izbori su protekli u normalnom tonu, bio je normalan izbori dan, koji je obeležen velikim odzivom birača - konstatovao je Glišić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Mily

28.03.2021 20:03

SNS je dokazano jedina partija koja radi u interesu gradjana, sto je prepoznato i podrzano na izborima. Cestitke!

Zeljko

28.03.2021 20:19

Građani znaju da uz SNS imaju dobru i sigurnu budućnost, i siguran sam da će SNS imati veći procenat glasova na ovim izborima nego an prethodnim.

Vesna

28.03.2021 21:12

Bravooo! Sve pohvale!

latinka22

29.03.2021 05:26

Nismo ni sumnjali da neko drugi ce imati vecinu.SNS do pobede.