Vučić na primopredaji donacije EU: Ovo su najmodernija sanitetska vozila, zahvalni smo poreskim obveznicima zemalja Unije

Autor: Republika

Vesti

19.03.2021

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvoavo je primopredaji sanitetskih vozila nabavljenih kroz program donacije EU uz posredovanje UNOPS za 20 zdravstvenih ustanova iz cele Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Vučić zahvalio EU na donaciji 20 sanitetskih vozila

Primopredaji ispred Palate Srbije prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predstavnicima UNOPS-a.

- Primopredaja 20 sanitetskih vozila za ustanove u Srbiji kojima su najpotrebnija je samo deo šire podrške EU Srbiji. Ova pandemija vrši enorman pritisak na budžet Srbije i zato je EK odlučila da da 12 miliona evra kao pomoć. Prioritet sada treba da damo vakcinaciji koja se u EU sprovodi uz izvesne teškoće. Čestitao bih Srbiji na odličnom poslu sa vakcinacijom koja se sprovodi ovde. Kada je reč o KOVAKS sistemu on podržava globalnu vakcinaciju, sada je uzeo maha i uskoro možemo da očekujemo vakcine iz tog programa i ovde u Srbiji. Pozivam sve da slede primer Srbije i da vakcinišu što više. Hvala vam što ste uključili i diplomatsku zajednicu u program vakcinacije, evo i ja danas idem da primim vakcinu - rekao je ambasador EU u Srbiji Sem Fabrici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se na ovoj donaciji.

- Nismo baš pogodili današnji dan za prezentaciju ovih odličnih vozila, to ide od juga Srbije do Bora, Žagubice... Izuzetno je važno što dolazi u ovom trenutku, hvala im na svemu, zaista cenimo novac koji poreski obveznici drugih zemalja plaćaju za našu zemlju. Zahvalni smo i na ličnom angažovanju Semu Fabriciju. Još jedanput da naglasim, korona je pokazala da neće skoro otići sa naše planete, zato jedini spas je vakcinacija - naglasio je Vučić.

 

 

Sanitetska vozila dobile su Opšta bolnica u Chupriji, domovi zdravlja u Gornjem Milanovcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Golupcu, Opšta bolnica Bor.

Takođe, vozila će stići i u domove zdravlja Knjaževac, Pirot, Krupanj, Žagubica, te u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd i Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Vozila su dobili i Specijalna bolnica "Sveti Sava", Opšte bolnice u Smederevskoj Palanci i Loznici, KBC "Bežanijska kosa", te domovi zdravlja u Bujanovcu, Medveđi i Jagodini.

Predsednik Vučić obišao je vozila i porazgovarao sa predstavnicima zdravstvenih ustanova, koji su mu rekli da će im ova pomoć mnogo znači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Saša

19.03.2021 11:29

Svaka čast na ukazanoj pomoći.

Mily

19.03.2021 11:40

Nova sanitetska vozila nabavljena za nas medicinski sektor olaksace borbu protiv korona virusa i na vreme zbrinuti sve one kojima je lekarska pomoc neophodna!

Mily

19.03.2021 12:07

Pomoc EU Srbiji u ovako teskim situacijama od velike je vaznosti i govori o iskrenim namerama da se gradjanima olaksa borba protiv pandemije korona virusa! Nova sanitetska vozila omogucice vecu dostupnost ugrozenim ljudima i brze zbrinjavanje istih!

Saša

19.03.2021 12:11

Svaka čast!