ĐILASU DA SE SUDI I DA ODE IZ POLITIKE! Lider SSP mora da odgovara zbog tajnih računa!

Autor: E.S.T.

Vesti

15.03.2021

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prljave rabote lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa izlaze na videlo, a tajni računi po inostranstvu više nisu tajna. Sada je već jasno, kako ističu sagovornici Srpskog telegrafa, da postoje neoborivi dokazi da je on visoku državnu funkciju na kojoj je bio iskoristio za lično bogaćenje, a novac sklanjao na račune u inostranstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. Radovanović
Dragan Đilas

Dokaze o Đilasovim tajnim računa u narednih nekoliko dana javnosti će pokazati predsednik Države Aleksandar Vučić, koji je prvi govorio o milionima koje Đilas ima u bankama u inostranstvu (pogledajte okvir).

Sagovornici Srpskog telegrafa poručuju da će Đilas morati i pred sudom da odgovara zbog afere "Mauricijus", ali da se skloni iz političkog života. 

KRAJ KARIJERE

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić kaže da je otkrivanjem tajnih računa Đilasova politička karijera okončana:

- Hteo to on ili ne, tajkun Đilas se upravo potpuno povlači sa scene - i ona šačica sledbenika koja mu je preostala može samo da se razbeži posle Mauricijusa i Švajcarske. Ne samo da se vidi kako je i gde sklanjao milione nagrabljene tokom boravka na vlasti već se vidi i kakav je to samo lažov i kukavica.

Spasić: Ukoliko je imovina stekao krivičnim delom, da mu se oduzme

Orlić ističe da u ovoj aferi ima posla i za nadležne državne institucije.

- Svaki cent mu treba pretresti bez obzira na to koliko on drhtao, mucao, gutao knedle i pravdao se glupo - poručuje Orlić.

 

Uskoro papiri i nevorovatni dokazi

Govoreći o tajnim računima, predsednik države Aleksandar Vučić javno je pitao Đilasa da li ima račune na Mauricijusu i u Švajcarskoj. Posle dužeg ćutanja lider dela opozicije priznao je da ima račun u Švajcarskoj na ime svoje firme, dok je za Mauricijus demantovao. Posle ovog odgovora, reagovao je Vučić, poručivši da će narednih dana javnosti prezentovati dokaze o postojanju i računa na Mauricijusu, gde krije novac stečen preko leđa građana Srbije.
- Jedan od tajkuna kaže da ima račun u Švajcarskoj, a nema na Mauricijusu. Ima na Mauricijusu, opljačkali novac od naroda, vode pod firmama, a korisnici su više njih iz familije - rekao je Vučić.
Evo šta je Vučić rekao o aferi "Mauricijus":
* Dve godine sam slušao laži i uvrede, retko sam postavljao pitanje i posebno sam zadovoljan što je deo mojih političkih protivnika potvrdio da oni i njihove firme imaju račune u Švajcarskoj
* Račune sa parama koje je uzeo od naroda, osim na Mauricijusu i u Švajcarskoj, kako čujem, ima još ponegde
* Žao mi je što su obmanuli javnost za račune na Mauricijusu, osim ako ne misle da nam objasne da su samo korisnici računa, a vlasnik je njihova firma. To bi bio vrhunski bezobrazluk
* Žena što je najviše stranaka promenila radi kod multimilionera u firmi i prima ogromnu platu, kao i što pola botova koji kritikuju vlast rade u firmi tog tajkuna
* Obećavam, poštovani građani, interesantnu nedelju, uz mnogo papira i neverovatnih dokaza

 

Funkcioner Demokratske stranke Branislav Lečić smatra da je neophodna ozbiljna istraga i da je sada na potezu tužilaštvo.

- Kako znamo da je to novac građana Srbije?!? Za takve tvrdnje treba imati ozbiljne dokaze. Niko ne sme u Srbiji biti optuživan na osnovu pretpostavki ili jednostranih političkih napada. Pravni sistem ima svoje organe, to nisu mediji, pogotovo tabloidni! Tužilaštvo je adresa za takve optužbe - rekao je Lečić i dodao da će tek onda iznositi mišljenje o aferi "Mauricijus".

MNOGO PITANJA

Generalni sekretar Saveta za monitoring i borbu protiv korupcije "Transparentnost" Mario Spasić ističe za naš list da Đilas ni do danas mnogo štošta nije objasnio građanima Srbije.

- Đilas do danas nije objasnio ni kakva je njegova uloga u davanju provizija za Most na Adi. Nije odgovorio ni za to što je njegov brat vlasnik preko 30 nekretnina na luksuznim lokacija u Beogradu, pa ne verujem da će dati odgovore o računima na Mauricijusu. Sve ovo je dovoljno da Đilas više ne proviri u političku scenu Srbije jer je njegov politički kredibilitet na nuli - smatra Spasić.

Lečić: Tužilaštvo je adresa za takve optužbe

Naglašava da, ukoliko se dokaže da se Đilas obogatio na račun građana Srbije mora da završi na sudu.

- Mora mu se suditi. Zato pozivam Poresku upravu da ispita svačiju, pa i Đilasovu imovinu i prihode u skladu sa Zakonom o poreklu imovine i posebnom porezu i, ako je imovina stečena krivičnim delom, da mu se oduzme i da mu se sudi - dodaje Spasić.

Lider Stranke sloboda i pravda juče nije odgovorio na pitanja Srpskog telegrafa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
nikola

15.03.2021 10:29

Djilas i dalje ne odustaje od svijih fantazija.

star

15.03.2021 10:35

Svakako da sa neoborivim dokazima da je Đilas državnu funkciju na kojoj je bio iskoristio za lično bogaćenje, predati Tužilaštvu, pa neka mu sud pravde odredi kaznu.

aki

15.03.2021 10:36

Mnogo je dela na koje Djilas treba da odgovorI!

Slavica

15.03.2021 10:38

To je neminovno da mora da se uradi, zakon je isti za sve.